Sınav sonrası genclerSınav sonrası genclere kısa notlar...
Sınav sonrası gencler
Gerek universite gerekse sbs ye giren gencler yoğun bir donem gecirdiler
Kimisi sınavlarda başarılı oldu
Kimisinin de sınavı istediği gibi gecmedi
Burda onemli olan onlara karşı tutumumuz
Onlara kızmak yeterince calışmadın demek artık bir işe yaramaz
Zaten kendileri uzuluyorlar bir de onların uzuntulerini arttırmanın doğru olmadığını duşunuyorum
Ancak bunun kadar onemli bir konu calıştığı halde başarılı olamayan gencler
Ben bu kadar calışmıştım bunun karşılığı bu değil diye duşunduklerinde bununla ilgili onlara yardım etmemiz gerekiyor
Sınavlarda heyecanlanan
Bildiklerini yapamayan
Dikkat eksikliği yaşayan
Ve sonucta alabileceği puanlardan az bekleyen oğrencilerin bu durumlarının cozulmesi ve ortadan kaldırılması gerekiyor
Bir sınavda bunu yaşadıklarsa gelecek sene sınavlarda aynı şeyleri yaşamaları beklediğimiz bir şey
Onlara dikkatsizlikleri icin kızmak yada neden heyecanlandın bunda bu kadar heyecanlanacak ne var demek bana gore işe yaramayacak bir davranış
Bu yuzden sınavlardan heyecanlanan genclerin heyecan icin
Dikkat eksikliği yaşayanların ise dikkat eksikliği yonunden yardım almaları onların gelecek sınavlarda aynı sorunları yaşamalarını engelleyecektir
Ders calışmak başarı icin yeterli değildir
Onemli olan verimli calışmak calıştığının karşılığını alabilmektir
Verimsiz calışıyorlarsa bunun
Yukarda bahsettiğim gibi heyecan yada dikkat eksikliği varsa bunların ortadan kaldırılması gerekir
Bu yuzden genclere eğitim icin ders aldırırken bu konularda ki eksiklikleri icinde psikiyatrik yada psikolojik yardım gerekir
Bunlar kadar onemli bir konu da kendilerine guvenlerini kaybetmeleri
Ben gelecek senede yapamayacağım duşuncesine sahip olmalarıdır
Boyle bir durum varsa yaz tatilinde fırsat varken onların guvenlerinin yerine konması
Gelecek seneye daha guclu ve moralli cıkmaları faydalı olacaktır
Tum genclere guzel bir tatil ve başarılar diliyorum

[h=2]İstanbul Psikiyatri uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]