Konya'da oturan ve yolcu otobusunde muavinlik yapan Huseyin Bağrıacık, 24 Ekim'de Karaman'a giderek, 1 No ’lu Aile Sağlığı Merkezi'nde goreve başlayan teyzesinin kızı hemşire Emine Ay'a evlilik teklif etti. Kuzeni teklifi reddedince giden ve bir sure sonra geri donen Bağrıacık, kurusıkıdan donuşturulen tabancayla vurdu ardından kendi goğsune doğrultup, ateşleyerek intihara kalkıştı. İlk mudahaleyi sağlık merkezindeki doktorların yaptığı kuzenler, Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Emine Ay'ın 9 saat suren ameliyatta 3 kez duran kalbi, her defasında yeniden calıştırıldı. Ay, saldırı nedeniyle 1 bobreğini de kaybetti. Bazı organları da hasar goren Ay, ailesinin isteğiyle Konya Necmettin Erbakan Universitesi Meram Tıp Fakultesi Hastanesi'ne sevk edildi. Tedavisi devam eden Emine Ay'ın, şubat ayında ilk gorevi yeri Karaman'a atandığı oğrenildi. Bir suredir Konya'da hizmet ici eğitime katılan Ay'ın, gorev yerine geri donduğu ilk iş gununde saldırıya uğradığı ortaya cıktı. DHA'nın haberine gore, daha once de kesici aletle Emine Ay'ın adının baş harfini omzuna yazan Huseyin Bağrıacık'ın, ilk ifadesinde, "Evlenme teklifi ettim. Kabul etmedi. Bunu da kendime yediremedim. Bir ona, bir kendime sıktım" dediği belirtildi. Tedavisinin ardından taburcu edilen Huseyin Bağrıacık, polis ekiplerince gozaltına alındı. Bağrıacık, bugun emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Ote yandan Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma hakkında gizlilik kararı verildi.