Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu Ajansının "Global İletişim Ortağı" olduğu Turkiye Maarif Vakfı tarafından duzenlenen 2. İstanbul Eğitim Zirvesi'ne video mesaj gonderdi. Zirvenin hayırlara vesile olmasını temenni eden Erdoğan, değerli fikirleriyle zirveye katkı sunan tum akademisyenlere, hocalara ve uzmanlara teşekkur etti. Erdoğan, Turkiye Maarif Vakfı yonetimiyle zirvenin icrasında emeği gecen tum kurum ve kuruluşları tebrik ederek sozlerini şoyle surdurdu: "İnsanlık olarak, son 2,5 yıldır sağlık kriziyle başlayan, akabinde ekonominin yanı sıra farklı boyutları gun yuzune cıkan bir sınamayla karşı karşıyayız. Velilerimiz, oğretmenlerimiz ve eğitimin diğer paydaşlarının ortak kanaati, salgın gunlerinin eğitim sisteminde ciddi bir tahribata yol actığıdır. Okuma alışkanlıklarından ders dinleme becerilerine, ekran bağımlığından ikili munasebetlere uzanan geniş bir yelpazede cocuklarımız, daha once hic alışık olmadıkları sorunlarla mucadele ediyor. Hangi kademede olursa olsun, evlatlarımızın eğitim-oğretim hayatlarını sağlıklı, başarılı ve verimli bir şekilde surdurmelerine onem veriyoruz. Bu anlayışla eğitim altyapısının iyileştirilmesinden oğretmen kadromuzun guclendirilmesine, yeni metotların uygulamaya konulmasından oğrenci yeteneklerinin geliştirilmesine kadar bircok alanda calışmalar yurutuyoruz." "Amacımız ulkemizi kalkındıracak, dunyada soz sahibi kılacak, donanımlı, okuyan, araştıran, sorgulayan, katma değer ureten, başarılı, ahlaklı ve erdemli genclere sahip olmaktır." diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Turkiye olarak bunun adına da 'TEKNOFEST' kuşağı diyoruz. Geleceğimizi emanet edeceğimiz bu kuşağın sadece akademik bakımdan değil, manevi acıdan da en mucehhez şekilde yetişmesi icin devletimizin tum imkanlarını seferber ediyoruz. Ulkemizde bunları yaparken, dost ve kardeşlerimizi de asla ihmal etmiyor, eğitim alanındaki birikimimizi paylaşmaya hassasiyet gosteriyoruz. Maarif Vakfımız, milletimizin değerlerini ve evrensel ilkeleri sınırlarımız dışında başarıyla temsil ederek bu noktada hayati bir rol ustleniyor. Dunyanın 6 farklı kıtasında ulkemizin maarif bayrağını dalgalandıran, hayırlı, başarılı, donanımlı oğrencilerin yetişmesi icin samimiyetle caba harcayan vakfımızla iftihar ediyoruz. İkinci İstanbul Eğitim Zirvesi'nin gerek vakfımızın calışmalarının verimliliğinin artırılmasına gerekse salgının eğitim sisteminde sebep olduğu zararların giderilmesine anlamlı katkılar yapacağına inanıyorum. Bu duşuncelerle zirvenin başarılı gecmesini diliyor, sizleri bir kez daha saygıyla selamlıyorum."