Rusya ile Ukrayna arasında 24 Şubat'ta başlayan savaş sonrası Avrupa'dan Rusya'ya peş peşe yaptırımlar geldi. Rusya'nın da yaptırımlara cevabı Avrupa'ya sağladığı enerji kısıtlaması oldu. Bu doğrultuda zorlu bir kış gecirecek olan Avrupa'da enerji krizi patlak verdi. Enerji krizini yaşayan ulkelerden biri olan Almanya'da gaz tuketicilerinin Aralık ayındaki odemelerini federal hukumetin ustlenmesini ongoren yasa tasarısı bugun Bakanlar Kurulu tarafından kabul edildi. Yasa tasarısı, Almanya'da artan gaz fiyatları karşısında hanelerin ve kucuk işletmelerin uzerindeki yukun hafifletilmesini hedefliyor.

"Acil yardım geliyor" Deutsche Welle'nin aktardığına gore, Başbakan Olaf Scholz, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Twitter'dan yaptığı paylaşımda,
"Acil yardım geliyor! Gaz muşterilerinin Aralık ayında odeme yapmaları gerekmeyecek. Bunun masraflarını hukumet ustlenecek. Kabine toplantısında bugun enerji fiyatlarının frenlenmesi icin bir adım daha atılması kararı aldık" ifadelerini kullandı. Yaklaşık 20 milyon gaz tuketicisini kapsayan bu adım icin 8,9 milyar euro butce ayrıldı. Yasa tasarısında, hukumetin bu parayı gaz tedarik eden şirketlere havale etmesi ongoruluyor. Soz konusu butce, 21 Ekim'de Alman meclisinde kabul edilen Ekonomi İstikrar Fonu tarafından karşılanacak.