Zonguldak'ın Caycuma ilcesinde taşımalı eğitim kapsamında okullarında dağıtılan yemekten yiyen oğrenciler, evlerine gittiklerinde rahatsızlıklar hissederek aileleri tarafından hastaneye goturuldu. 118 oğrenci gıda zehirlenmesi şuphesiyle tedaviye alındı. Olayla ilgili inceleme başlatılırken hem yemek fabrikasının mutfağından hem de okullarda gunluk ornek olarak saklanan yemekten numune alınarak test icin Bolu ’da bulunan laboratuvara gonderildi. İl Milli Eğitim Muduru Zuleyha Aldoğan da hastaneye gelerek yetkililerden bilgi aldı. Caycuma ’da yaklaşık 5 bin 230 oğrenciye taşımalı eğitim kapsamında yemek hizmeti verildiğini acıklayan Aldoğan, "Şu an itibariyle 118 oğrencimizin mide bulantısı ve kusma belirtileriyle hastaneye muracaat ettiğini oğrendik. 16 oğrencimize yatış verildi. Kontrol amaclı tolere edemeyeceğini duşundukleri oğrenciler olduğunu soyledi başhekim yardımcımız. Diğer oğrencilerimizin bir kısmına da serum takıldı. Boyle gıda zehirlenmesi gibi bir durum olduğunda yedikten en gec 5-6 saat itibariyle baktığımızda Allah ’a şukur sayı inşallah artmaz. Bir saat icinde sayı netleşir. Şukur, cok ciddi bir durum yok. Yemekten alınan numune İlce Tarım Mudurluğu tarafından Bolu ’ya gonderildi. Sonucuna gore gerekli işlem yapılacak. Şu anki ihtimal menude patatesli tavuk, makarna, salata olduğu soylendiği icin tavuk uzerinde duruluyor ama kesin bir yorum yapmak istemiyorum. Butun velilerimize gecmiş olsun, yavrularımız bizim gozbebeğimiz" dedi. Cocuğunun Cumhuriyet Ortaokulu ’na gittiğini belirten Ozkan Oncu, DHA'ya yaptığı acıklamada "Eve geldiğinde mide bulantısı ve kusmayla karşılaştık. Diğer veli arkadaşlarla haberleşip hastaneye geldik" dedi. 6 ’ncı sınıf oğrencisi Defne Oncu, "Midem cok bulandı, halsizdim. Serumdan sonra kendimi topladım" diye konuştu.