ABD'de Tedarik Yonetim Enstitusu imalat dışı endeksi, ekimde aylık bazda 2,3 puan azalışla 54,4'e gerileyerek Mayıs 2020'den bu yana en duşuk seviyeye indi.
Tedarik Yonetim Enstitusu (ISM), ekim ayına ilişkin imalat dışı endeksi acıklandı.

Buna gore, ISM imalat dışı endeksi ekimde onceki aya kıyasla 2,3 puan azalarak 54,4 değerine geriledi.

Hizmet sektorundeki buyumenin yavaşlamaya devam ettiğine işaret eden veriye ilişkin piyasa beklentisi 55,5 olması yonundeydi. Mayıs 2020'den bu yana en duşuk seviyeye inen endeks, eylulde 56,7 olmuştu.

Uretim endeksi, ekimde aylık bazda 3,4 puanlık azalışla 55,7'ye ve yeni siparişlere ilişkin endeks 4,1 puan azalarak 56,5 seviyesine geriledi. İstihdam endeksi de bu donemde 3,9 puanlık azalışla 49,1 oldu.

ISM hizmet endeksi icin yapılan anketler, hizmet sektorunun 16 endustrisinde buyume olduğunu ortaya koydu. Bu donemde işletme ve emlak sektorleri ise daraldı.
HİZMET SEKTORU PMI VERİSİNDE YUKARI YONLU REVİZYON

Ote yandan, S&P Global de ekim ayına ilişkin hizmet sektoru Satınalma Yoneticileri Endeksi (PMI) nihai verilerini acıkladı.

Buna gore, ekim ayına ilişkin hizmet sektoru PMI verisi 46,6'dan 47,8'e revize edildi. Hizmet sektoru PMI, eylulde 49,3 olmuştu. Soz konusu veri, yukarı yonlu revizyona rağmen ABD'de hizmet sektorunde daralmanın devam ettiğine işaret etti.

İmalat ve hizmet sektorlerini kapsayan bileşik PMI da ekimde 47,3'ten 48,2'ye revize edildi. Bileşik PMI, eylulde 49,5 değerini almıştı.

ISM ve PMI verilerinin 50'nin uzerinde değer alması genişlemeye, 50'nin altında değer alması ise daralmaya işaret ediyor.
  • Paylaş
Twitter Facebook Flipboard Linki Kopyala