Resmi Gazete ’de yayınlanan “İşletmeler ve İşyerlerinin Arac Park Hizmetlerinin Yurutulmesine İlişkin Yonetmelik" ile otopark ve vale işletmeciliği yapan kurumlarda calışanlara Mesleki Yeterlilik Belgesi şartı getirilmiş, vale gorevlilerinin belge sahibi olması icin son tarih ise 1 Ocak 2023 olarak belirlenmişti. Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından belirlenen aşamaları başarıyla tamamlayan kadın vale adayları otomotiv sektorunun bir araya geldiği TOBFED (Turkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu) Surdurulebilir Gelecek Zirvesi'nde sertifikalarını aldı. Kadın valeler TOBFED'in Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi'nin tanıtımı icin organizasyona eşlik etti. Eğitmen Alina Şanlı,
"Biz artık burada bir cinsiyet ayrımı yapmadan kadınların da vale sektorunde ozellikle ne kadar başarılı olduğunu gostermiş bulunuyoruz. Hanımefendilere ofke kontrolu stres yonetimi etkili iletişim beden dili gibi eğitimler veriliyor. Tabi, arac kullanmakla ilgili ozel eğitimler de veriliyor. Zaten artık MYK belgesiyle bunlar onaylanmış durumda. Biz istiyoruz ki artık hanımlarımız bu sektore de onculuk etsinler o naif dokunuşlarını bu sektorde de yapsınlar, o yaratıcılıklarını kullansınlar. Bunun icin cok guzel bir projeye imza attık"dedi.

Sertifika alanlardan Buşranur Yavuz,
"Eğitimleri aldıktan sonra sınava girdik, sınavda belgelerimizi aldık. Henuz mesleğe cok fazla talep yok fakat bence sektorde erkek egemenliğini kırmak icin guzel bir adım oldu. İlgi duyan kadınları bu mesleğe davet ediyorum. Muşterilerle iletişimi guzel tuttuğunuz surece hicbir problem yaşamıyorsunuz, guven anlamında cok guzel bir bağ kuruyoruz" dedi.

Araba kullanmayı cok sevdiğini belirten Buse Keme, DHA'ya yaptığı acıklamalarında
"Eğitimler benim icin zor değildi, mesleki eğitimimize tabi ki duygusal davranışlar, muşterilerle iletişimimiz de dahil, lakin araba kullanmayı cok sevdiğim icin bir zorluk yaşamadım. Daha sonra eğitiminizi tamamladıktan sonra sınava giriyorsunuz ve belgenizi alarak başlayabiliyorsunuz. Ofke kontrolu, muşteri iletişimi, iletişim dili, konuşma becerisi ve arabalarla ilgili teknik bilgilere dair eğitimler aldık. Toplumumuzda araba kullanan kadınlara pek guvenilmiyor, ben 18 yaşından beri araba kullanıyorum. Araba kullanmayı seven herkese mesleğimi tavsiye ediyorum. İlgimi cekiyordu, uzun suredir iş arıyordum, tabi erkeklerin domine ettiği bir sektor, ben bir değişiklik olsun istedim. Daha yumuşak, daha kibar bir sektore donuşsun istedim. Bu yuzden boyle bir adım attım. Muşteriler başta vale olduğumuza inanmıyor. Daha da kibar davrandıklarını duşunuyorum, erkek valelere gore. Kadınların daha dikkatli daha ozenli olacaklarını duşunuyorlar, şu ana kadar hicbir mesleki problem yaşamadım" dedi.