Konya'nın Selcuklu ilcesinde 8 Nisan'da kendine gonderilen adrese giden kadın hayatının şokunu yaşadı. 27 yaşındaki Merve K. isimli kadın 41 yaşındaki eski sevgilisi Murat Demirci'nin davetiyle kendisine gonderdiği adrese gitti. Kapıyı calan Merve K., dairede, Demirci'nin nişanlısı Sara Demir ve arkadaşı Tuğba Demirci ile karşılaştı. Demir ve arkadaşı, Merve K.'ye Murat Demirci ile ilişkisini sorup, iddiaya gore saclarını ve kıyafetlerini keserek, yuzunde sigara sondurdu. Evden kurtulan Merve K., polise giderek şikayetci oldu. Murat Demirci'nin kendisine adres gonderdiğini belirten Merve K., ifadesinde,
"Ben de gonderdiği adresteki rezidansa gittim. Bulunduğu daireye girdiğimde, kapıyı Murat actı. İceride iki kadının daha olduğunu gorunce şaşırdım. Murat, evdeki kadınlara donerek 'Merve K. bu' diyerek beni gosterdi. Kadınlar, bana Murat ile neden goruştuğumu sorup, tehdit ve hakaretlerde bulundu. Bir anda kesici bir aletle saclarımı kestiler. Yanağımda, ellerimde sigara sondurduler. 
Uzerimdeki kıyafetleri parcaladılar. Neye uğradığımı şaşırdım, cok korktum. Daha sonra gitmeme izin verdiler. Ben de o şekilde eve dondum. Murat, bana buluşma teklifi ederek işkenceye davet etmiş." dedi. Şikayetin ardından gozaltına alınan Murat Demirci, nişanlısı Sara Demir ve arkadaşı Tuğba Demirci, ifadeleri sonrası sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Şupheliler hakkında
'birden fazla kişi tarafından silahlı tehdit', 'yağma', 'hakaret', 'cebir', 'mala zarar verme' ve '
hurriyetinden yoksun kılma' suclarından 37'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle Konya 3'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava acıldı.

Yargılama surecinde Merve K., eski sevgilisi Murat Demirci hakkındaki şikayetinden vazgecerken, 3 kişi tutuksuz yargılanmak uzere tahliye oldu. Ancak sanıklar, Murat Demirci'nin başka bir eski sevgilisi Demet Aydın'a işkence iddiasıyla ilgili acılan dava nedeniyle cezaevinden salıverilmedi. Davanın bugun gorulen 3'uncu duruşmasına 3 sanık SEGBİS ile katılırken, duruşma salonunda taraf avukatları hazır bulundu. Merve K.'nin avukatı Buğrahan Yıldırım, muvekkilinin adını
'Eda' olarak değiştirdiğini ve kayıtlara Eda K. olarak gecilmesini talep etti. DHA'nın haberine gore, Avukat Yıldırım, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmalarını istedi. Mahkeme heyeti, ismini Eda olarak değiştiren Merve K. icin yeniden sağlık raporu istedi ve dinlenilmeyen tanıkların dinlenilmesi icin davayı erteledi.