Bekir Bozdağ, partilerin başortusu teklifine tutumlarını değerlendirdi
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Bekir Bozdağ, partilerin başortusu teklifine tutumlarını değerlendirdi
-
03-11-2022, 16:24:32CHP Lideri Kemal Kılıcdaroğlu'nun 'başortusu' cıkışı, Turkiye'de gundem oluşturmaya devam ediyor. A Haber canlı yayınına katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, onemli acıklamalarda bulundu. Başortusu teklifi hakkında konuşan Bakan Bozdağ, teklifin tum kadınları kapsayacağını vurgulayarak, teklifin parlamento surecinde CHP'nin tutumundan bağımsız olarak diğer partiler ile olumlu bir iletişim ihtimalinin yuksek olduğunu belirtti. Bekir Bozdağ'ın acıklamalarından satır başları; "Biz bir hazırlık yaptık. Bunu parlamentoda grubu olan partilerimizin onerilerini alarak şekillendirip meclise sevk etmek istedik. Buyuk bir uzlaşmayı hazırlık aşamasında da dile getirelim. MHP bu konuda desteğini cok acık bir şekilde ifade etmiştir. Zaten biz hazırlıkları Cumhur İttifakı olarak MHP ile birlikte yaptık. Calışmalara iştirak ettiler ve her aşamada Sayın Bahceli'yi bilgilendirdiğini biliyorum. Dun tekrar bir araya geldik ve desteğini acıkca ifade ettiler.
CHP Grup Başkanekili Sayın Altay goruşme sonrası yaptığı acıklamada, hazırlık calışmalarına katkı vermeyeceklerini ifade etti. Anayasa değişikliğine de Meclis secimleri yakın olduğu icin bu sure icinde sıcak bakmadıklarını ifade etti. Teklif son haliyle ortaya cıktıktan sonra tekrar değerlendireceklerini soylediler. Bir acık kapı bıraktılar Genel itibarıyla anayasa değişikliğine sıcak bakmadıklarını soylediler. HDP başortusu konusunda 'Zaten bizim tutumumuz net. Bu konuda cok acık duşuncelere sahibiz.' dediler. O konuda desteklerinin olduğunu ifade ettiler. Aile ile ilgili konuda bir değerlendirme yaptılar. Orada da olumlu bir hava oldu. Referandum konusuna karşı olduklarını soylediler. Sıcak bakmadıklarını ifade ettiler. İYİ Parti'de 'Somut bir metin uzerinde konuşsak daha iyi olur' ifadesini kullandılar. Biz de neden somut bir teklif getirmediğimizi izah ettik. Hazırlıkları ve bu metnin cercevesi uzerinde değerlendirmede bulunduk. Onlar da yetkili kurullara bu kurumu goturup goruştukten sonra tutumlarını ona gore belirleyeceklerini soylediler. Karşı bir tutum gormedik. Bu teklif parlamentoya geldikten sonra CHP'nin tutumundan bağımsız olarak soyluyorum diğer partilerle olumlu bir iklim oluşma ihtimalini yuksek gordum.