Konya'nın Beyşehir ilcesinde, kadına şiddet olayının bir orneği yaşanmıştı. 4 Ocak'ta gercekleşen olayda, eve alkollu geldiği one surulen Mustafa Koc, duvarda gorduğu bocek nedeniyle 17 yaşındaki oğlu ve 13 yaşındaki kızı ile eşi Fatma Koc'u dovdu. Bunun uzerine 3 cocuk annesi Koc, saldırıdan kurtulup mutfaktan aldığı bıcağı eşinin goğsune saplayarak oldurdu. Olayın ardından gozaltına alınan Fatma Koc, tutuklanmıştı. Hakkında ‘kasten oldurme ’ sucundan dava acılan genc kadın, 22 Haziran'da gorulen ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak uzere tahliye edildi. Eylemi, "
meşru mudafaa" sayılarak hakkında ceza verilmesine yer olmadığına hukmedilen Koc, şimdilerde cocuklarıyla yeni bir hayata başlamaya hazırlanıyor. AA'nın aktarımına gore; Fatma Koc, cocuklarının yanında olmaktan dolayı cok mutlu olduğunu soyledi.

Olayı isteyerek gercekleştirmediğini aktaran Koc,
"Mahkeme heyetine cok uzgun olduğumu, evlatlarımın yanında olmak istediğimi belirtmiştim. Turk adaletine ve avukatıma guveniyordum. Onların sayesinde cıktım. Evimde ve cocuklarımın yanındayım." dedi. Konya'da kocasını olduren Fatma Koc, cocuklarıyla yeni bir sayfa actı
Bundan sonraki yaşantısını cocuklarıyla gecireceğini belirten Koc,
"Artık cocuklarımın geleceğini duşunuyorum. Okuyup, iş sahibi olacaklar. Artık onlara hem annelik hem babalık yapacağım. Boyle olaylar herkesin başına gelebilir. Bir anne olarak, hic kimsenin boyle bir şey yaşamasını istemem." ifadesini kullandı. Koc'un avukatı Şefika Doğan ise muvekkilinin duruşmanın ilk celsesinde tahliye edildiğini hatırlatarak, "
Fatma Hanım, cocuklarıyla istemediği bu olayın icinde kendisini buldu. Surekli cocuklarını duşunen bir anne. Verilebilecek en adaletli karar verildi, cıkan kararı sevincle karşıladım." diye konuştu.