Geride bıraktığımız sezonda katıldığı tum turnuvalarda zafere ulaşan VakıfBank Spor Kulubu, yeni sezon acılışında medya mensupları ile bir araya geldi. Melis Gurkaynak ’a da veda edilen VakıfBank Spor Sarayı ’ndaki etkinliğe; VakıfBank Genel Muduru ve Spor Kulubu Başkanı Abdi Serdar Ustunsalih, kulup yoneticileri, teknik ekip ve sporcular katıldı.
Abdi Serdar Ustunsalih: “Gectiğimiz sezon kazandığımız tum başarılar şanlı tarihimize altın harflerle yazıldı ancak şimdi yeni bir sezona aynı hedeflerle, sıfırdan başlıyoruz” dedi.
Son Turkiye, Avrupa ve Dunya Şampiyonu VakıfBank Spor Kulubu, yeni sezon acılışında medya mensupları ile buluştu. VakıfBank Spor Sarayı ’ndaki torene sarı-siyahlı takım yeni transferi ile tam kadro katılırken; efsane kaptan Melis Gurkaynak da onurlandırıldı.
“Cumhuriyetimizin 100. yılında yeni zaferler kazanmak en buyuk isteğimiz”
VakıfBank Genel Muduru ve Spor Kulubu Başkanı Abdi Serdar Ustunsalih toplantıda yaptığı konuşmada, “Bu salonda en son bir araya geldiğimizde, 35. sezonunu 5 kulvarda 5 kupayla tamamlamış; Turkiye, Avrupa ve dunya şampiyonu bir takımın gururlu ve mutlu başkanı olarak karşınızdaydım. Şimdi yeni bir sezonun başında, tarih kitaplarında yepyeni zaferlerle dolduracağımız temiz bir sayfa daha acıyoruz. Sporda dun yoktur. Bunu en iyi bilen kuluplerinden biriyiz. Gectiğimiz sezon kazandığımız tum başarılar şanlı tarihimize altın harflerle yazıldı ancak şimdi yeni bir sezona aynı hedeflerle, sıfırdan başlıyoruz” ifadelerini kullandı.
Turkiye Cumhuriyeti ’nin 100. yılının kutlanacağı 2023 senesine vurgu yapan Ustunsalih, “2023, ulkemiz ve milletimiz icin cok değerli bir yıl. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bu ozel senede Turkiye Cumhuriyeti ’nin bu başarılı, guclu ve ornek kadınlarının dunya sahnesinde kazanacağı zaferleri gormek en buyuk isteğimiz. Cumhuriyetimizin kazanımlarını, Turk kadınından daha guzel simgeleyebilecek bir şey olmadığını duşunuyorum. Bugun burada gorduğunuz genc ve başarılı kadınlar da bu sezon Turk kadınını, Turkiye Cumhuriyeti ’ni temsil etmek ve genc kızlarımıza ornek olmak icin yine ellerinden gelenin en iyisini yapacaklar” şeklinde konuştu.
“Yeni kadromuzla da tum kulvarlarda zafere ulaşacağımıza inanıyorum”
VakıfBank Spor Kulubu Genel Menajeri Neslihan Demir Guler ise VakıfBank ’ın yeni sezonda da hedefinin kupalar kaldırmak olduğuna değindiği konuşmasında, “Bu kadrodaki sporcular genc yaşlarında cok buyuk zaferler yaşadılar; ancak şu anda sadece yeni şampiyonlukları duşluyorlar. Cunku VakıfBank kulturu bunu gerektiriyor. Yeni kadromuzla da tum kulvarlarda zafere ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.
Efsane Kaptan Melis Gurkaynak onurlandırıldı
Basın toplantısında, gectiğimiz sezon sonunda profesyonel sporculuk kariyerini noktalandıran ve Altyapı Menajerliği gorevine getirilen VakıfBank ’ın Efsane Kaptanı Melis Gurkaynak icin de ozel bir etkinlik duzenlendi. Melis Gurkaynak ’ın forması VakıfBank Spor Sarayı ’na asıldı.
Seremoninin ardından duygusal bir konuşma yapan Gurkaynak, “Beni bu şekilde onurlandırdığı icin sevgili ailem VakıfBank Spor Kulubu ’ne cok teşekkur ediyorum. Burada gecirdiğim her bir gun icin cok buyuk minnet duyuyorum” ifadelerini kullandı.
VakıfBank ’ın yeni kaptanı Gabi Guimaraes
Melis Gurkaynak, yeni sezondan itibaren VakıfBank ’ın kaptanlık gorevini Brezilyalı yıldız Gabi ’ye teslim ettiğini acıklarken, “Kaptanlık gorevini memnuniyetle sevgili Gabi ’ye bırakıyorum. Gabi karakteri, sporcu zihniyeti ve yeteneği ile bu takıma en iyi şekilde kaptanlık edebilecek cok ozel bir yıldız” dedi.
VakıfBank ’ın yeni transferlerinin de ilk kez sarı-siyahlı forma ile basın onune cıktığı buluşmada, Melis Gurkaynak ’ın 8 numaralı formasını yeni sezonda VakıfBank ’ın yeni yıldızı Paola Egonu ’nun giyeceği de duyuruldu.
VakıfBank Spor Kulubu 2022-2023 sezonunun ilk resmi macına Spor Toto Şampiyonlar Kupası karşılaşma ile cıkacak. Sarı-siyahlılar 29 Ekim ’deki mucadelede Fenerbahce Opet ile sezonun ilk kupası icin mucadele edecek.
DHA