Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) hakkında gundemden son haberler merak ediliyor. Emeklilik şartlarının 1999 yılı oncesine cekilmesini bekleyen vatandaşlar, EYT'nin ne zaman cıkacağını araştırıyor. İşte EYT hakkında gundemden gelen son haberler. EYT konusu bircok vatandaşın gundeminde yer almaya devam ediyor. EYT hakkında son olarak acıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konu hakkında calışmaların surduğunu ve 2023 yılında calışmaların tamamlanacağını belirtti. İşte EYT'de son durum.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EYT ACIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak EYT hakkında acıklamalarda bulundu ve EYT'nin ne zaman cıkacağına yonelik tarih acıklamaları yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT hakkında şunları soyledi;

"Şu anda sağ olsun Vedat Bey ekibiyle beraber Calışma ve Sosyal Guvenlik Bakanlığımız calışmalarını yoğun bir şekilde devam ettiriyor. Bu calışmalarla birlikte inşallah onumuzdeki ay ve yeni yıl, bunların arka arkaya acıklandığı aylar olacak ve buralardaki ucret politikalarımız da ne durumdaysa bunları da yine acıklayacağız. Tabii en onemlisi bunlardan asgari ucretin yeniden tespiti calışması olacak. Bu calışmayla birlikte de gerek sozleşmeliler gerek EYT butun bunlar, arka arkaya yani biz 2023'e bunları da acıklayarak girmiş olacağız."

BAKAN BİLGİN'DEN EYT ACIKLAMASI

Bakan Bilgin, gundemde sıcaklığını koruyan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusuna değindi.

Acıklamasında ETY konusunda tek formul uzerinde calışma yaptıklarını kaydeden Bakan Bilgin calışmadaki son durum hakkında şunları soyledi:

“Bu konuyla ilgili şunu soyleyeyim bir defa. Bircok televizyon kanalında ceşitli uzmanlar ellerinde kalemle hesaplar falan yapıyorlar. Onların hicbiri bizim onumuzde yok oncelikle onu soyleyeyim. Televizyonda cıkarıyorlar işte ‘şunlar da girecek bunlar da cıkacak ’ oyle bir şey yok. 1999 yılı oncesi biliyorsunuz yaş ile ilgili bir sorun var. O sorunu biz cozuyoruz.

Onumuzde tek bir model var yani cok sayıda insan var tahmin edeceğiniz gibi. Onların teker teker durumlarını, primlerini, calışma gun sayılarını, yılları gibi, bunları gozden gecirip, en uygun en kapsayıcı cozumlemeyi yapacağız. Niye şimdi acıklamıyorsunuz diyenler var. Henuz calışmamız bitmedi. İkincisi adım adım acıklıyoruz. Zaten acıklasak da ocak ayından sonra uygulamaya sokulacak. Şimdi acıklamanı bir anlamı ve acelesi yok. Biraz once bahsettiğim sorunları adım adım acıklayacağız. Aralıkta da inşallah mecliste aralık ayının ilk haftası calışma tertip ettiler. Meclis'e aralık ayında intikal ettireceğimizi zaten paylaştım.”
  • Paylaş
Twitter Facebook Flipboard Linki Kopyala