Fenerbahce ’ye transfer sureci, taraftarlar, kaptan Eda Erdem hakkında konuşan Arina, Şampiyonlar Kupası ’nda karşılaşacakları Vakıfbank macı oncesi ezeli rekabete değindi.
KAPTANLIK DAHA GUVENDE HİSSETTİRDİ
Gectiğimiz aylarda Rusya'daki hazırlık kampında ozel turnuvada 18 yaşında olmana rağmen milli takımın kaptanlığını ustlendin, nasıl bir his?
Benim icin sorun yoktu. Daha once kaptanlık yaptım ama genc takımdayken. Bu bana baskı veya başka bir şey getirmedi. Sahada ozel bir şey kazandırmadı diyebilirim. Sadece daha guvende hissettim.
Neden 10 numara?
Bu basit. Sadece 10 numaralı forma ile oynamaktan rahatım. Bir suru forma numarası denedim. Ama 10.. benim numaram gibi hissediyorum ve sahada rahatım.
FENERBAHCE ’DE OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM
Rus voleybolcuların genelde yurt dışına cıkması zor oluyor? Fenerbahce'ye imza atmandaki buyuk etken neydi? Fenerbahce hakkında duşuncelerini anlatır mısın?
Buyuyup, buyuk bir oyuncu olmak icin yurt dışına cıkmak gerekiyordu, benim gibi genc oyuncu icin. İyi bir seviye icin. Sultanlar Ligi, dunyanın en iyi ligi şu anda. Fenerbahce... cunku gercek bir aile. Burada olmaktan gercekten gurur duyuyorum. Ailenin bir parcası olmak benim icin buyuk bir onur. İcimizde bir ateş var. Her birimiz savaşmak icin hazırız. Hepimiz bu buyuk kulubu birleştirdi.
MOTİVASYON KAYNAĞI OLDU
Gecen sezon finallerde Vakıfbank ile karşılaştınız, şimdi de Şampiyonlar Kupası finalinde karşı karşıya geleceksiniz. İki takımın arasındaki rekabet konusunda neler soylersin?
Evet onlara karşı cok iyi oynadık. Ama şampiyonluk unvanını alamadık. Bu durum bizim icin buyuk bir motivasyon kaynağı oldu. Savaşmak icin daha fazla baskı, daha fazla arzu... Rakibe karşı tum enerjimizi bu maca ve bir sonraki maca vermek icin motive ediyor.
Geliştirmen gereken ozelliklerin sence neler? Servisleri cok iyi kullanıyorsun, eksik gorduğun ozelliğin ne?
Soylediğim gibi pozisyonum smacor. Sahada cok fazla sorumluluğumuz var. Bu yuzden her şeyi geliştirmek zorundayım. Pratik yapmaya calışıyorum. Ama daha cok problemim defans ve topu karşılama. Ve bunun uzerinde cok calışıyorum. Sadece topu karşılama veya sadece savunma calışamam. Voleyboldaki tum yetkinlikleri geliştirmeye calışıyorum
O GERCEK BİR KAPTAN
Kaptan Eda hem Fenerbahce'de hem de Milli takımda guclu bir karakter. Senin icin ne ifade ediyor?
O gorduğum en harika oyuncu. Onunla sahada oynamaktan, onunla antrenman yapmaktan gercekten cok mutlu ve gururluyum. O benim icin diğer herkese iyi bir ornek. O gercek bir kaptan diyebilirim. Sahadaki desteğini her seferinde hissediyorum. Aynı zamanda idmanda bana cok yardım ediyor. Bu gercekten cok onemli. Benim icin paha bicilemez.
Anna Lazareva ile cok yakınsın, maclara beraber gidiyorsun, onunla arkadaşlığını anlatır mısın?
Evet, benim icin gercekten iyi bir arkadaş oldu. Durust olmak gerekirse, Fenerbahce'den once birlikte değildik. Hatta konuşmadık. Ama burada iyi arkadaş olduk. Cunku biz bu takımda iki Rusuz. Birbirimize cok yardımcı oluyoruz. Saha icinde, saha dışında her yerde... Burada benimle olduğu icin gercekten mutluyum. İlk senemde bana cok yardımcı oldu. Cunku zaten yurtdışında oynuyordu. Yurtdışındaki ilk yılı değildi. Ona teşekkur ederim.
Taraftarın cok buyuk ilgisi var maclara. Tribunler neredeyse her mac doluyor. Bu ilgi seni motive ediyor mu?
Turk taraftarlar gercekten cılgın. Gercekten iyiler. Biliyorsunuz ki maclarda kalabalığa ihtiyac duyuyoruz. Onları sahada ekstra oyuncu gibi hissediyoruz. Cığlık atıyorlar, bizi destekliyorlar. Gercekten paha bicilemez. Daha once boylesini hic gormedim ve bundan sonra herhangi bir ulkede asla gormeyeceğim. Ozellikle Fenerbahce taraftarları. Dediğim gibi biz bir aileyiz. Kocaman bir aile. Birbirimizi destekliyoruz. Bunu sahada hissediyoruz
Saha dışı sorularla devam etmek istiyoruz. Transferinden sonra seni sosyal medyada İstanbul'u hatta Turkiye'de bircok yerde gezdiğini goruyoruz. İstanbul'da en cok seni neresi etkiledi?
İlk yer tabiki Fenerbahce bolgesi. İnanılmaz. Burada yuruyebilirsin, futbol macına gidebilirsiniz. Sonunda sahada idman yapabilirsin. Sırlamamda zirvede. Ayrıca İstanbul Boğazı'na gitmeyi seviyorum. Favorim gemiyle onu gecmek. Kuşları beslemeyi seviyorum. Martılar... Onları beslemeyi seviyorum. Bir semti gezmeyi, İstanbul'u keşfetmeyi seviyorum. Aslında İstanbul'da daha cok yeri oğrendiğimde bu soruyu sormalısın. Fazla boş vaktim yoktu.
TURK PİRİNCİ FAVORİM
Favori Turk yemeği?
En ustte Turk pirinci var. Neden bilmiyorum ama bu benim favorim. Butun Turk yemeklerini seviyorum. Doner, kofte, baklava, lahmacun, hepsini.
RUSYA ’DA BİLE BARBIE DİYE CAĞIRDILAR
Sana Rus Barbie lakabı takıldı, buyuk bir ilgi var nasıl karşılıyorsun? Lakabına alıştın mı?
Bana boyle neden seslendiklerini anlayamıyorum. Kullanmaya hazırım. Rusya'da bile bazıları 'Barbie' diye beni cağırdı. Bu benim yeni ismim, takma adım.
Ezberlediğin bir Fenerbahce marşı var mı?
Bir coğunu duydum ama kelimelerin anlamını bilmiyorum. Bir tanesini biliyorum ve benim favorim. En unlusu... Yaşa Fenerbahce.
EN SEVDİĞİM TURKCE KELİME: GORUŞURUZ
En cok kullandığın Turkce kelimeler hangileri?
Merhaba, gunaydın, iyi gunler, iyi akşamlar, iyi gucler (İyi geceler), nasılsın, cok iyi, şoyle boyle. Hadi markete gidelim. Elma, cilek, badem, fıstık, fındık, muz, domates.. Goruşuruz. En sevdiğim kelime.
Son olarak eklemek istediğin bir şey var mı?
Butun Fenerbahce taraftarları. Seni maclarımıza bizi desteklenmen icin bekliyoruz. Bu bizim icin gercekten onemli. Bu paha bicilemez. Sizi seviyorum. (Skorer)