Antalya ’nın Serik ilcesi Merkez Mahallesi'ndeki esnafın iş yerlerini gozune kestiren hırsız, dukkan sahiplerini bıktırdı. Gece yarısında, eline aldığı bir levye ile dukkan dukkan gezip işletmelerin kapısını acan hırsız, kasaları boşaltıp gidiyor. Elindeki levyeyle iş yerlerine dadanan hırsız, esnafı canından bezdirdi. Manav, market, ciğ kofteci, tatlıcı ve restoran ayırt etmeyen hırsız, gece girdiği iş yerlerini soyup soğana cevirdi. Yanında taşıdığı demir levye ile işletmelerin kapılarını acan hırsız, guvenlik kameralarına aldırış etmeden aşırı rahat tavırlarıyla girdiği dukkanlardan paraları calıp gidiyor. Levyeli hırsız, girdiği dukkanlarda bağış icin toplanan sadaka kutularını da es gecmedi. Girdiği dukkanlardan sadaka kutularına kadar calan hırsızın 4 ayrı iş yerini soyduğu anlar guvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Tatlıcılık yapan Fatih Usta "Saat 03.00 gibi dukkana girmiş. 3 bin liraya yakın para ve bir de sadaka kutusu vardı. 1.500 lira civarında orada vardı. Almış goturmuş. Sabah gelince fark ettik. Birkac esnafın iş yerine daha girmiş, o parayı nasıl yiyecek bilmiyorum. Hadi benim paramdan gectim. Sadaka kutusundan ne istedin?" isyanını dile getirdi. Manavlık yapan esnaf Ramazan Cınar, "Hırsız saat 03.00 sıraları dukkana girmiş. Sabah eşim dukkanı acmaya geldi. Ondan sonra beni aradı. 'Gece sen dukkana geldin mi? ’ dedi. Gelmediğimi soyledim. Eşim kamera kaydına bakınca yaklaşık 25 yaşlarında bir kişinin once levye ile kapıyı zorladığını ve iceri girdiğini goruyor. Kasada bir miktar paramı almış ve gitmiş. Ertesi gun de markete ondan sonra restorana girmiş. Artık bir dur diyelim, bu kişi bulunsun artık." dedi.
İHA'nın haberine gore, en cok da cocuğunun kumbarasının calınmasına uzulduğunu belirten Zeynep Kaynak, "Cocuğum gunluk verdiğimiz paranın yarısına kumbarasına atıyordu. Kendi hayal ettiği telefon, bilgisayar almak icin birikim yapıyordu. Bu kişi cocuğumun gelecek umidini caldı. Bizim icin cok buyuk bir değer kaybı oldu. Bu kişinin en yakın zamanda yakalanıp adalete teslim edilmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.