Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk’ın Twitter’ı satın alması ve hemen ardından ust uste sert adımlar atarak once yonetim kurulunu feshedip daha sonra “mavi tik” konusunda odeme sistemi getirmesi tartışılmaya devam ediyor.
Buterin: Dolandırıcılık mucadelesine zarar verir Bu tartışmalara katılan isimlerden biri de Ethereum kurucusu Vitalik Buterin’di. Buterin Twitter hesabından Musk’ın “mavi tik” politikasına eleştiri getirdi ve şunları soyledi:
“Bu politikanın ne kadar iyi calışacağını, mavi tik’i olan kişilerin, ne kadar o soyledikleri kişi oldukları yonunde yapılan calışmalar belirleyecek. ‘Aylık 8 dolar ode ve kendine istediğin ismi ver’ tarzı bir durum, mavi tik’in dolandırıcılık karşıtı pozisyonuna zarar verir. Ancak daha net bir doğrulama sistemi kurulursa o zaman sonuclar cok farklı olur”
“8 dolarlık adım ekonomik hiyerarşi yaratmaz” Eleştirisine rağmen Buterin, mavi tik uzerinden para alınmasının ise soylendildiği gibi cok da yanlış olmadığını belirtti:
“Aylık 8 dolarlık odemenin ekonomik bir hiyerarşi yaratacağı eleştirisini anlamıyorum. Şu anki mavi tik sistemi, aylık 20 dolar odeme sisteminden bile kotu… Bana gore doğrulamalar, maliyet seviyesinde ucretlendirilmeli ve diğer premium hizmetlerden de ayrı tutulmalıdır”
Vitalik Buterin’den Elon Musk’ın “mavi tik” politikasına eleştiri
Kripto Haberleri0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Ticaret ve Dijital Alışveriş
- Kripto Para Forumları
- Kripto Haberleri
- Vitalik Buterin’den Elon Musk’ın “mavi tik” politikasına eleştiri