İstanbul ’un Sultanbeyli ilcesinde 20 Ekim gunu saat 15.00 sıralarında, ozel bir engelli bakım merkezinde 7 yıldır kalan 31 yaşındaki otizmli Oğuz Sercan Şevker, elma yerken nefes alamadı. Bakımevinde yapılan ilk mudahalenin ardından hastaneye kaldırılan Şevker, 12 gun boyunca yoğun bakımda verdiği mucadeleyi dun gece kaybetti. Şevker ’in ailesi, olumde bakımevinin ihmali olduğunu ileri surerek suc duyurusunda bulundu. DHA ’nın haberine gore; Şevker'e elma gibi katı gıdanın verilmesinin yasak olduğu soyleyen uvey baba Ahmet Acar, şu ifadeleri kullandı: “Cocuğumuz 7 senedir Sultanbeyli'de bulunan bakım merkezinde kalıyordu. Kurumun ihmalkÂrlığı yuzunden oldu. Annesi katı madde kesinlikle yedirmezdi. Canı meyve istese tamamen sıvı şekilde verirdi. Katı gıda zaten yasaktı.
Pandemi doneminde ziyaret de yasaktı. Arada bir goruntulu izin veriyorlardı. Daha once kurumda duştu burnu kırıldı. Yine aynı kurumda duşerek kaşı ve gozune zarar geldi. Pandemi doneminde ciğerlerinde odem oluştu, cocuk yoğun bakıma kaldırıldı. Hastanede yalnız bırakılıp terk edildi. Kurumun yanına refakatcı bırakması gerekirken eleman yetersizliği olduğunu soylediler. Sultanbeyli ’de, bakımevinde ‘elma ’ ile olum iddiası
Ben oraya kesinlikle talimat vermiştim. Annesinin panik atak olduğunu ve olumsuz şeylerin annesine soylenmemesi konusunda uyarmıştım. 20 Ekim'de saat 15.00'de eşime telefon geliyor, 'Cocuğunuz elma yedi, kalbi durdu' diyorlar. Eşim birden fenalaşıyor. Oraya gittiğimizde ozel bir hastaneye kaldırıldığını oğrendik. Orada kurumdan kaynaklı olduğu anlatılınca polisler geldi. Bugun gece saat 01.00 gibi hayatını kaybetti. Orada yediği elma boğazından kalıyor. O esnada 4 bucuk dakikalık bir işlem yapılıyor. Burada kurumun ihmali var. En azından katı gıda yedirilmeyeceğini bilmeleri lazımdı.” Bakımevi ise ihmal iddialarını kabul etmeyerek Oğuz Sercan Şevker'in bahcede bulunan ağactan elma kopararak yediğini one surdu. Bakımevi yetkilileri Şevker'in fenalaşmasının ardından ambulans cağrıldığını belirtti.