İstanbul ’un Fatih ilcesine bağlı Seyyid Omer Mahallesi ’nde, 31 Ekim ’de saat 17.30 sıralarında, 2 motosikletin uzerinde bulunan 4 şupheli yuzlerini kask, maske ve kapuşonla gizleyerek cadde uzerinde henuz bilinmeyen bir nedenle, yol kenarındaki motosikletin uzerinde oturan Eray Anıl K. ’ye ateş actı. Eray Anıl K., saldırı sonucu omzundan vuruldu. Can havli ile kendisini parke halindeki aracların arkasına atan Eray Anıl K., olaydan yaralı kurtuldu. İHA ’nın haberine gore; annesiyle birlikte yolda yuruyen Ahmet C. isimli genc, saldırı sırasında koluna isabet eden kurşunla yaralandı. Yaralılar, cadde esnafının yardımıyla cevredeki hastanelere goturuldu. Omzundan yaralanan Eray Anıl K. ile kolundan yaralanan Ahmet C. ’nin hayati tehlikelerinin bulunmadığı oğrenildi.

İhbar uzerine, olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Cadde uzerindeki guvenlik kameralarını izleyen ekipler, şuphelileri yakalamak icin calışma başlattı. Bir iş yerinin guvenlik kameralarına yansıyan goruntulerde, motosikletin uzerinde oturan kişinin acılan ateş sonucu yaralandığı ve kendini park halindeki aracların arkasına attığı, şuphelilerin ise motosikletleriyle olay yerinden hızla uzaklaştığı goruldu. Fatih ’te, motosiklete gelip silahlı saldırı duzenlediler
Yaşananları anlatan esnaf Emre Doğan,
“Ben olay sırasında dışarıda kapının onunde duruyordum. Tam o esnada karşıdan silah sesi duydum. Motorla gecerken ateş ettiler. Vuranların gittiklerini gordukten sonra mudahale etmeye gittim. Zaten tampon yaptık. Arabaya bindirdik, ondan sonra ne oldu bilmiyorum. İlk mudahale burada yapıldı. Yaralıya tampon yaptığımda kurşunun arkadan cıktığını fark ettim. İki taraftan kan geliyordu. İki tarafa da tampon yapıldı. Yaralının bilinci yerindeydi. Olayın neden kaynaklandığını bilmiyorum.” dedi.