LENS TAKMA
Oncelikle lensi sol avcunuza duzgun şekilde oturtup uzerine biraz solusyon sıkın. Daha sonra sağ elinizin işaret parmağıyla lensi alın. Duzgun alamazsanız gozunuze yerleştirmeden once mutlaka duzeltin. Buruşuk ya da katlanmış olmasın.
İşaret parmağı lensi takacağınız parmağınız olacak.
Sağ elin orta parmağıyla ise gozunuzun alt kısmını aşağı doğru cekeceksiniz. Bundaki amac gozu buyuterek lensin girmesini kolaylaştırmak.
Lensi takma anına gelelim:
1) Sağ elin orta parmağıyla gozunuzun alt kısmını aşağı doğru cekin ve lens takma işlemi bitene kadar oyle kalsın.
2) Yukarı bakın. Bundaki amac gozun lensi gorerek refleks vermesini onlemek.
3) Yukarı bakmaya devam ederken aynı elin işaret parmağındaki lensi gozunuze sokun. Burda dikkat etmeniz gereken şey lensle gozun paralel olması. Eğer lensi eğik bir acıyla gozunuze yerleştirmeye calışırsanız lens katlanır ve bunlar baştan yapmak zorunda kalırsınız

4) Lens gozunuze girdikten sonra gozunuze yapışmasını garanti etmek icin parmağınızla cok azıcık sağa sola oynatın lensi. Sonrasında gozunuzu kapatın. Lens iyice yerleşecektir.
LENS CIKARMA
1) Aynen lensi takarken olduğu gibi sağ elin orta parmağıyla gozunuzun alt kısmını aşağı doğru cekin ve lens cıkarma işlemi bitene kadar oyle kalsın.
2) Yukarı bakın
3) Aynı elin işaret ve baş parmağıyla lensi tutup cıkarın. Lensi tutmaktan korkmayın, gozunuze zarar vermezsiniz.
3. adım zor gelirse, once işaret parmağınızla lensi burnunuza doğru kaydırın, daha sonra tutmak daha rahat olacaktır. Hatta hic tutamıyorsanız kaydırmaya devam edin, o zaten gozunuzden cıkacaktır.
Boyle anlatınca sanki cok meşakkatli işlemlermiş gibi duruyor ama aslında karanlıkta takıp cıkarmak cok kolay lensleri. Alıştıktan sonra hic zorlanmayacaksınız.
Lensi kullanmaya yeni başlayanlara bir de şunu soyleyeyim:
Lensi taktıktan sonra gozunuzde batma, ya da goruntude sallantı oluyorsa lensleri muhtemelen ters takmışsınızdır. Tersten kastım sağ ve sol lensleri yer değiştirmek DEĞİL. Lensin bombesinin ters yone donmesi.
Son olarak, lutfen lensleri gozunuzde uzun sure tutmayın. Ben dışarda lens takıyorum, eve gelir gelmez gozluğe geciyorum. Yoksa gozlerde kuruluk, cizilme vs sonucu ciddi hasarlar oluşabiliyormuş.
Başbaş