Acık renk lenslerin pupilinden damarından haresinden veya yuzu solgun gostermesinden şikayetci olan ve daha koyu renkleri tercih eden arkadaşlar...guzel goz illa ki acık renk goz değildir diyenler... burada fikir paylaşımı yapalım mı ?

boylece bilmediğimiz lensler hakkında kafamızda isim alternatifleri oluşur ve nasıl durdukları konusunda kafamızda bir fikir olur..

ilk ben başlayım olmazsa...gozlerim orta kahve bu arada...

b&l hazel kullanmıştım kahverengi goz rengini değiştirmiyor ancak tatlı bir ışıltı katıyordu...ama bu tatlılığı bozan bir etkeni vardı o da gozrengini cok değiştirmediği gibi bir de ustune ustluk b&l nin o damar dokusunu gozlere eklemesi ve koyu renk olmasına rağmen damarların acıkca gorulebilmesiydi

b&l starcolors ıı dark hazel dark ismi yanıltmasın klasik b&l hazelden daha fazla acıyordu gozrengini ancak o da koyu renkti diyebilirim..yani isminden beklendiği gibi bal rengi veya ela değil...boyle doğal bir koyu asker yeşili goz rengi sonucu vermişti...doğallığı konusunda iltifat da almıştım insanlardan...damarlar nispeten az seciliyordu ancak aynada cok yakından baktığımda harelerin siyahlığı ve kalınlığı biraz rahatsızlık vericiydi..starcolors ıı serisi normal b&l ler kadar rahatsız değil aksine cok rahattılar..neredeyse freshlook kadar..ancak bana dayanmadılar ve cabuk yırtıldılar...yırtıldıklarından uzulmuştum acıkcası...

b&l aqua koyu duran bir koyu mavi..bu rengin damarları gostermemesi buyuk avantaj..
ancak rengin mavisinin tonu cok yapaydı..ozellikle sarı ve kumral saclara cok koyu ve cart duşebilecek bir tona sahipti..illa ki takmak isteyene onerim sac renginin en azından kahve tonları olması...veya siyah olması..bunları aldığım donem sarı saclıydım o sacla kullanamadım..sacımı koyulaştırarak kullanmıştım o da eh işte olmuştu..

freshlook pure hazel kahve gozle en guzel kaynaştığına inandığım freshlook rengiydi..cok tatlı bir bal rengi...ancak aynada yakından bakıldığında pupil geniş olduğundan gozbebeklerinde biraz bombe sorunu olmuştu..birşey daha var...sacınız ve kaşınız simsiyahsa bu rengi onermem..her nek adar goz olarak cok tatlı dursa da siyah sac ve siyah kaşın altında sapsarı bal rengiyle derhal kendini belli eden (ve bence lens olduğu hemen anlaşılabilecek) bir durum sergiliyordu..ama sacı ve kaşı kahve ve kumral tonlarında olanlar rahatlıkla kullanabilir...hatta sacı kaşı siyah olmayan esmer tenliler de kullanabilir..

rainbow giallo bircok kişi doğallığı nedeniyle memnun kalsa da ben memnun kalamadım..orta kahve gozde pupil ile gozrengi gecişi cok sert oluyor ve gozler sanki 2 farklı renkte daire icice gecmiş gibi bir gorunum veriyordu..ve adı gibi fıstık yeşili hic durmadılar..ya limon sarısı yada solgun bir asker yeşiliydiler..makyaj isteyen ve yuzu solduran bir renk..teni cok beyaz olan ve sarımsı tenli olanlara onermem...goz olarak doğal goz gibi gozuksede bu rengin yakıştığı insan cok az bence..cok hassas denge isteyen bir renk...

rainbow dark green diğer rainbow renklerine gore pupilinin bariz şekilde daha geniş olması ve neredeyse sadece goz kenarlarının renkli boyalı olması ilk dikkatimi ceken şeydi...yada bana hatalı boyamamı gelmişti bilmiyorum..ama belki koyu renklerde pupili geniş tutuyorlardır..
doğallık ve kaynaşması iyiydi diğer rainbow renklerindeki gibi pupil ve şaşı gorunum sorunu oluşmadı...
ancak renk cok cok koyuydu..ve lens takıldığı zaman bilirsiniz pupil boşluğu daha koyu olup lensin rengi (yani gozlerin kenarları) daha acık gorunur normalde..ama bu lenste pupil kısmınız daha acık gozlerin kenarları koyu gorunuyor tam tersine..cunku renk oldukca koyu..hatta kahve gozu siyaha cevirecek kadar koyu..yeşilini aynada yakından bakarsanız goruyorsunuz anca...insanın gozunun ferini ışığını alıyor..guzel bir siyah gorunum de değil...hani gozunuzde bir sorun bir hastalık varmış gibi duran bir gorunum veriyor..

rainbow hazel gozrengini oldukca acan bir renk..hatta koyu tabanımda bu kadar acılacağını tahmin etmediğim icin şaşırmıştım...gialloyla karşılaştırırsam giallodan daha acık..giallo alıp memnun kalan ama keşke giallolar biraz daha acık olsaydı diyenler duşunebilirler..bazı solusyon markalarında bu rengin icinde beyaz noktacıklar onplana cıkıp turuncu noktalar geri plana atılıp gozle kaynaştığında gozunuze varla yok arası koyu gri hareler ekleniyor kenarlarına...ancak belirtmeliyim ki bu renkte oyle farkedilir şekilde yeşillenme yok..bal rengi- acık kahve-koyu gri nin karışımı..yani solotica ocrenin muadili denilebilir..

rainbow fantasy line deep hazel rengin ismine aldanarak almıştım ve b&l starcolors ıı dark hazel gibi gozumde koyu ve doğal bir asker yeşili ton vermesini beklemiştim..ancak beklediğimin tam aksine acık bal sarısı bir lens cıktı...ten rengi gibi neredeyse...ve cok opaklar..korku filmi lensi edası var...ayrıca hareleri siyah siyah rahatsız etti..pupil deseniz o da ayrı bir sorun..zaten pupil sorununu gozonunde tutarak kahve goze en yakın rengi almaya calışmıştım...fantasy line ın dokusu elite linedan cok farklı...2 seriyi de kullanmış biri olarak dokuda doğallık arayana elite line..rahatlık arayana fantasy line derim..ama rainbowdan hem doğallığı hem rahatlığı birarada beklemeyin...

bunlar koyu olarak nitelendirebileceğim , kullandığım lenslerdi..

bir de kullanmadıklarım hakkında nette gorduklerim ve yorumlar şoyleydi

b&l green amazon in cok cok koyu yeşil olduğunu normalde kahverengi gozden farksız durduğunu ve ışık vurunca da yapmacık gorunduğunu okumuştum

freshlook kahverengi bu rengin de renkli gozlerde guzel bir acık kahve olduğunu..ama kahve gozlerde renk değiştirmediğini ve gozlere freshlookun damar dokusunu eklediğini ve cirkin gorunduğunu okumuştum..

gorduğum kadarıyla freshlook dimensions sea green hayatımda gorduğum en doğal lens..kahve gozde duruş resimlerine bayıldım..ancak aylık lens icin pahalılar..ve aslında bu seri renkli gozleri yoğunlaştırmak icin..ama ozellikle bu renk kahve gozlerdede cok guzel duruyor

freshlook turkuaz fotolarda gorduğum kadarıyla kimde gorsem beğendiğim cok tatlı bir turkuaz...

freshlook ametisti ise cok merak ediyorum deneyen ve kullanan fazla yok galiba ?

sizin tecrubeleriniz veya fikirleriniz neler arkadaşlar :44: