"Dovmen cok anlamli, benim icin dovme herseyden once anlam tasimali.." gibi.
Benim fikrime gore ise; bugun bize anlamli gelen bir sey zaman icinde anlamini yitirebilir. Ama bir cok kisiye gore anlamsiz olan(ki bana gore gayet anlamli) cicek, bocek, melek figurlu dovmeler surekli gormekten sIkIlmadigimiz surece asla anlamini yitirmeyebilir.
Ben simdi sirtima sakura yani kiraz agaci cicegi dovmesi ve bir de belime tribal desen yaptirmak istiyorum. Bunu paylastigim zaman insanlar omur boyu tasiyabilecegim anlamli bir seyler yaptirmami oneriyorlar. Ama ben tam tersini dusunuyorum; ben hic bir zaman bir agactan sogumam, ondan nefret etmem, o ileride tasimak istemeyecegim herhangi bir seyi temsil etmez hayatimda. Goruntusunden sIkIlmadigim surece omur boyu bir tablo gibi tasiyabilirim o agaci sirtimda. Fakat bir simge veya sevdigim birinin ismini iceren bir figur yaptirirsam ve ileride o simgenin belirttigi dusunceden sogursam, ismini tasidigim kisiyle yollarimi ayirirsam benim icin o dovmeyi tasimak iskenceye donusmez mi?
Ayrica anlamlidan kasit nedir? Illa ki bir isim, bir simge mi olmali bu anlamli figur? Bana gore insanlarin anlamsiz buldugu cicek, bocek, kus figurleri fazlasiyla anlam iceriyor. Ve kesinlikle vucuda yazilan yazidan daha estetik duruyor, ozellikle kadin vucudunda.
Bu konuda fikirlerinizi merak ediyorum?