10 yıldır değişimli olarak lens kullanıyorum.Cok uzun yıllardır aynı markayı kullandığımdan marka değiştirmeye de cesaret edememiştim yakın zamana kadar.Eskiden freshlook numaralı lenslerimi optikten alırdım.Zaten gozlukle değişimli kullandığımdan bir sorun yaşamadım.Doğuya tayinimiz cıkığında bulamadığımdan mecburen son 1 yıl internet uzerinden sipariş vermeye başladım ve gozlerimde aşırı damarlanma,yanma,kızarma gibi sorunlar yaşamaya başladım.Goz doktorum goz kuruluğu dedi kimi ise lens kullanmayı bırak lensten dedi.Bazıları ise kullandığın lens markası sorunlu, adi bir marka bir sure kullanmayı bırak sonra başka markaya gec dedi vs.Hicbir doktorun bir soylediği bir soylediğine tutmadı acıkcası. Sonradan dikkat ettim ki gecen yıla kadar aldığım lenslerimin uzerinde made in ABD yazarken internetten sipariş ettiklerimde made in Endonezya yazıyor.Tabi bunu gerekli yerlere,sipariş ettiğim site ilgililerine mail ve telefon yoluyla anlattım.Bir cok kişide aynı sorunun olduğunu fakat bunların orjinal olduğunu belirttiler.Artık Endonezya'da uretildiğine dair beni ikna etmeye calıştılar.Tabi ikna olmadım.Memleketime tatile gittiğimde eskiden surekli alışveriş yaptığım optikcime gittim tek soylediği ''lutfen freshlook kullanmayı bırakın. Yoğun şikayetten ve muşterilerime saygımdan dolayı ben bu markayı satmıyorum.Sizlerden de aynı sıkıntıları yaşayan veya sıkıntı yaratmayacak sağlıklı lens markaları onerebilecek olan var mı?Optikci elegance onerdi ama ben emin değilim.