İngiltere'de yaşayan Jacqui Stone isimli kadının gozleri, taktığı kontakt lensten dolayı enfeksiyon kaptı. 17 hafta hastanede kalan kadının bir gozu, 22 ameliyata rağmen kurtarılamadı.Kadının taktığı kontakt lensin unlu bir markadan olduğu, gozlerinin nadir gorulen bir durum sebebiyle enfeksiyon kaptığı ifade edildi. Doktorlar, enfeksiyonun beyne de sirayet edebileceği endişesiyle gozu ameliyatla tamamen cıkardılar.Bir cocuk annesi Stone (42), "Gozumu kurtarmak icin her şeyi googletag.mynet.renderLazySlot('300x250body1') yaptılar ama olmadı. Mantar cok buyumuş. Gozum alınmasa bu hastalık beni oldurecekti" diye konuştu. 20 senedir kontakt lens kullandığını ifade eden kadın, lens kullanırken temizliğe de cok dikkat ettiğini, bu durumun neden kaynaklandığını anlayamadığını soyledi.Yeni aldığı lensi kullandıktan sonra şiddetli acılar başladığını ve lensleri hemen cıkardığını anlatan Stone, lensi cıkardıktan sonra da şiddetli acıların devam ettiğini ifade etti. 21 Temmuz'da Cambridge'de Addenbrooke hastanesine kaldırılan kadın, 2 kornea nakli de dahil 22 ameliyat gecirmesine rağmen gozundeki problem duzelmeyince ameliyatla gozu cıkarıldı. Şimdi protez bir goz takan Stone, lens firmasını dava edeceğini soyledi. tirstim ya bu konuda gorusleri merak etim sevgiler