Makyaja kendimizi o kadar alıştırmışız ki, coğumuza zamanla makyajsız halimiz cok soluk,hasta ve cirkin gelmeye başlıyor. Makyaja bu kadar bağımlı olmak gercekten ruhen yoruyor. Ben hala maskara ve goz altı kapatıcısı surmeden dışarı cıkamıyorum mesela, ne kadar uzucu. Oysa tamamen gozumuzun makyajlı halimize alışmasından dolayı, silince bambaşka biri gibi hissediyoruz. Kendimizi cirkin gormeye başlıyoruz, makyajın o kusursuzluğuna o kadar alışıyoruz ki makyajsız kendimizi sevip benimseyemiyoruz. Artık herkes fabrikadan cıkmış gibi,herkes birbirine benziyor. Microblading kaşlar, dolgulu dudaklar, abartılı ipek veya takma kirpikler, aynı yapılı burunlar.. Elbette bunları sevenlere,yaptıranlara saygım sonsuz. Kim nasıl mutluysa oyle yaşamalı. Fakat benim gibi duşunenleri buraya bekliyorum, cunku ben makyaj yapmak zorunda olmak istemiyorum. Makyajsız da guzel olduğumuzu benimsemek istiyorum. Elbette ozel gunlerde veya kendimizi iyi hissetmek icin hafif makyaj yapılabilir. Ama bağımlı hissetmeden.. Mesela kemerli burnumu olduğu gibi sevmeliyim, goz altımdaki kırışıklıklar beni bu kadar uzmemeli, buyuk dudaklarım yok diye kendime dert etmemeliyim, gozlerim kucuk diye onlardan nefret etmemeliyim.. Kendimizi her turlu sevmeliyiz, değil mi?
♡ Oncelikle kıl tuy temizlenmeli,hep tertemiz olup mis gibi kokmalı.
♡ İmkan varsa her gun duş alınmalı. Tırnaklar temiz olmalı.
♡ Ağır kokan parfumler yerine daha fresh kokular tercih edilmeli, deodorant kesinlikle kullanılmalı.
♡ Yuz ve vucut guzelce nemlendirilmeli. Yuz icin caudalie markasının serumları o kadar iyi ki, ışıl ışıl ve yumuşacık yapıyor cildi. Has uzum suyundan urunleri de var, cok iyi. Vichy'nin nemlendiricilerini de kesinlikle oneririm. Cok memnunum.
♡ Guneş kremi mutlaka ama mutlaka kullanmalıyız, o kadar muhim ki.. Ben biodermanın guneş kremini kullanıyorum yıllardır, cok memnunum. Benim icin sivilce yapmaması en onemlisiydi. Ve yine yuz temizleme jeli olarak Bioderma sensibio foaming jel(pembe olan) cok guzel.
♡ Kirpiklerim icin badem yağı kullanmaya başladım, her gece yatmadan once ozellikle kirpik diplerime uyguluyorum. Herhangi bir yağ bezesi,alerjik hicbir durum yaşamadım ama bu sizde olmayacağı anlamına gelmez. Yağ bezesi yaptı diyenler olmuş cunku. O yuzden yine de uyarmak istiyorum. Badem yağı şimdiden kirpiklerime etki etti, kesinlikle işe yarıyor. Uzun ve gur kirpikler yuzdeki ifadeyi cok etkiliyor.
♡ Daha doğal urunler kullanmak istiyorsanız hakiki soğuk sıkım kuşburnu cekirdeği yağını cildinize kullanabilirsiniz. Lekelere de iyi geliyor, nemlendirmeye de.. Cilt icin en en guzel yağ kendisi.
♡ Dişler de temiz olmalı, diş fırcasıyla dudaklarınızı fırcalayabilirsiniz fazla bastırmadan. Kan dolaşımından dolayı pembelik ve dolgunluk oluyor. Olu deriyi de atıyor.
♡ Ve en en en onemlisi booool su.. Cilde etkisi oyle buyuk ki..
Benim bir tane nemlendiricim, bir tane yuz yıkama jelim, bir tane cilt serumum ve bir tane de guneş kremim var. İyisini bulduğunuzda bir suru urun almanıza gerek kalmıyor. Burada yazdığım markalar asla reklam amaclı değildir. Gercekten faydalanmanız adına cok sevdiğim ve cok memnun kaldığım urunleri yazdım. Herhangi bir makyaj urunu kullanmadan da guzeliz, daha da iyi hissedebiliriz. Takıntılarımızdan kurtulmalıyız, dışarıya maskarasız kapatıcısız da cıkabilmeliyiz.
Sizlerde bu gunluğume katılırsanız, muhabbetime ortak olursanız, yaptıklarınızı paylaşırsanız cok mutlu olurum.