Merhabalar, iki tane sorum var, uzun bir mesaj olacak, okuyan herkese şimdiden teşekkurler.

Ben yıllardır lens takıyorum. Miyopum. Gozlukleri evde takmıyordum. Numara buyuyunce bir daha yaptırmadım, bir kac senedir gozluksuzdum. Gecenlerde goz doktoruna gittim, artık surekli lens takmayı bırakmam gerektiğini soyledi. Bende bir gozluk alayım ve evde takayım dedim. Bu arada yıllardır sabit numarada olan ben sağ gozumde lens varken uzağı biraz bulanık gormeye başlamıştım. 0.75 astigmat cıkmış sağ gozumde. Doktor hem astigmatlı sağ lens hem de gozluk aldırdı.

Gelelim birinci sorunuma, astigmatlı sağ lensi takıyorum ama yıllardır taktığım lensten bir farkı yok ben hala en uzağı hafif bulanık goruyorum. Yeni gozluğu takıyorum, astigmatlı sağ cam ile hala uzağı hafif bulanık goruyorum. Sağ gozum iki kez olculdu, 0.75 astigmat kesin var, lens cerceve doğru. Doktor alışacaksın duzelecek dedi. Bu konu da tecrubesi olan var mı?

İkinci olarak, hadi sağ gozumun uzağı bulanık gormesi sorununu gormezden geldim, ben bu gozlukle bombeli goruyorum. Tabi ki lens insana 180 derecelik bakış acısı verir, gozluk farklıdır, bir beş sene once bende gozluk taktık. Ama bu cok farklı, mesela bu mesajı yazdığım cep telefonum gobekli gibi. Doktor yine lensi araya sokmadan azimle bir hafta gozluğu bir tak duzelir dedi. Ama tabi yeni lensleri takınca boyle bir bombe soz konusu değil. Gozluğe ozel bir şey bu bahsettiğin problem. Bu konuda da yardımcı olacak var mı acaba?

Cunku ben doktora guvenmek istesem de icim icimi yiyor bir yanlışık mı oldu diye. İki kez gittim ustelik, iyi bakıldı ama bilemedim.