Duygu odaklı yaklaşım:
“Sevgi Eksikliği, insanın canını acıtan da bu işte; gozunuzden sakındığınız, sevginizle pamuklara sardığınız ağzından cıkan bir kelama, bir tebessume gozlerinizi mutlulukla doldurduğunuz kişi… Gun gelir sizin kirpiklerinizi sırılsıklam, kalbinizi param parca eder… O ki, oyle bir acıdır ki, resmen yanar iciniz. Sanki dikenli teli yureğinize sarmışlar da size zorla nefes aldırıyorlar gibi…”
Duşunce odaklı yaklaşım:
“Evet… Hayatımızdan pek cok insan gelir ve gecer… Yaşam ve ben değerliyim… Bence kendimi uzmek pek iyi fikir değil… Hem iyi biri değilmiş zaten… Ben onu hayatımda hic yaşamamış gibi sayıyorum… Evet evet… ”
Problem odaklı yaklaşım:
“Biliyorum… Sevdiğim kişiye bağlanan bir yapım var… Ama sevmek de bu değil mi zaten… Ben ona alıştım aslında… Cok yakın hissettim kendime… Cok merhametli ve sevgi dolu biri gibi duruyordu… Bilmiyorum belki de oyle gorundu… Ben hep yanımda olsun istedim… Kimseyle paylaşmak istemedim… Bende de hatalar var… Ama o da cok kırdı beni… Kendimi değersiz hissettim…
Oysa o benim icin cok değerliydi ve bunu bir ona hissettirirdim… Bir kere olsun icten bir kelamı yoktu… Hep benden uzaklaşırdı… Ben bunu fark edemedim… Ya da farkettim ama konduramadım,
her neyse… Eskiden o yoktu… Ben yaşıyordum… Varlığı renk kattı hayatıma, pembeydi… Şimdi o rengi silmeliyim… Cok koyu boyadım… Fazla pembeydi, gercek dışı olmaya başladı… Başka renkler de var hayatta… Silgim buyuk değil cunku kocaman yanlışlarım yok sadece… Doğru sandığım kişiye guvensiz bağlandım… Cozebilirim ipi… Benim elimde her şey… Mantık en guzel renk”
Duygusal travmaya maruz kaldığımız zaman bu duşunceler doner durur aklımızda… Yukarıda cok sevdiği bir kişiden sevgi beklentisini negatif geri bildirim ile alan birinin, o kişiyi ve hayatını sorgulama yaklaşımlarına bazı ornekleri gorebilirsiniz.
Son soz: Duygularla kilometre hızıyla koşarken, akıl metre ile ilerler.
Kendiniz, nesliniz, aileniz, ekonominiz, değerleriniz icin karar verirken aklınızı dinlerseniz pişman olma oranınız azalır.
[h=2]İstanbul Psikiyatri uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Sevgi eksikliğine psikiyatrik bakış
Sağlık0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Sevgi eksikliğine psikiyatrik bakış