parfum kullanmayı cok seviyorum ancak deneye yanıla ne ceşit bana gore ne ceşit değil oğreniyorum.vanilya,tutsu,şeker,baharat,oryantal,e gzotik,orkide,yasemin vs...kokular bana gore değil.cicek kokularını seviyorum ancak yuruyen bahce gibide olmak istemem doğrusu herşey dozunda olmalı bence.bu konuda oylesine hassasım ki ağır bi koku duyduğumda başım donuyor midem bulanıyor gozum kararıyor ve o gun surekli bir baş ağrısı cekiyorum (benim icin once ferah temiz bi koku olacak sonra da gunumu gecirebileceğim iki fıs fısın yeteceği bir kalıcılık bırakmasıdır.2yıldır avon kokularına sarmış durumdayım parfum almadan evvel bende bazı arkadaşlarım gibi araştırıp okuyanlardanım kimine aldanıp yanıldım aldım beğenmediğim cok olmuştur.ama yukarıda yazdığım gibi ağır cok kadınsı kokulardan haz etmiyorum hafif yazlık temiz kokular migrenimi tetiklemeyecek turden kokular benim kullanılabilir sınıfıma girebiliyor.avon parfumlerinden denediklerimi fikir amaclı yazıyorum belki benim gibi parfume hassas bunyelerin işine yarayabilir
RARE PEARLS:severek kullandığım koku.icerisinde tatlılık mevcut benimde onu sevmemi sağlayan bi tatlılık bu.pure poıson a benzetiyorum bu kokuyu.hoş ozel gun parfumu bence.ahh birde kalıcılık olsaydı tadından yenmezdi maalesef en fazla 3 4 saat kalıyo bende.gun icinde bol bol tazelemek şart.
RARE GOLD:sevemedim.yoğun cicek baharat kokusu gibi geliyo kullanan varsa lutfen kızmasın hacı yağı gibi de kokuyo rare pearls gibi ucucu değil kalıcılığı yuksek bir parfum.kış soğuklarında iyi gider diye duşunuyorum.
FAR AWAY:cok cok şeker vede cok cok hindistan cevizli pudra şekeri kokulu tatlı bi parfum elbetteki ağır ve bana gore değil.iceriği yoğundur kalıcıdır lutfen yazın sıkmayın şunu duyunca fenalık geciriyorum
FAR AWAY BELLA:klasiğinden farkı bunun daha ferah olmasıdır.iceriğindeki meyve kokusu parfumu cekici kılmış hoş ya ne diyebilirimki.ancak kalıcılık olarak pek iyi sayılmaz.hatta klasiğin topuğuna bile cıkamaz maalesef
SOFT MUSK:ıslak mendil kokusu diyorum ben buna guzel ama gul kokusu hastası biri olarak icinde gulun kokusunu alamıyorum.gul değilde yasemin kokusu yoğun kullanılmış.ağır bir parfum fakat ilk yarım saatte hafifliyor sonraki 2 saat icindede ucup gidiyor yinede bu fiyata idare eder
SIMPLY HER:Mmm benim kokum işte bu cokk tatlı cok cici meyvemsi ciceksi harika bir koku.kalıcılık konusunda aynı iltifatları edemeyeceğim cunku 2 saate kayboluyor ama olsun seviyorum tazelerim neyapayım seviyorum
SURRENDER:bu oyle bi koku ki ya seversin ya nefret edersin ben bi ara kullanılabilir bulmuştum ama sonra itici gelmeye başladı. cok cok ağır bi koku sınırlarımın dışında yoğun baharatlı şekerli...migreni olanlar uzak dumalı bence benim gun boyu baş ağrısı cekmeme sebep olmuştur
TODAY:hanımeli kokuyo cokta guzel bi koku kimi hacı misi demiş bilmem ne ama guzel kokuyo bea ne hacı misi ben kullanamıyorum malesefbaşkasındada koklamaya doyamıyorum oyle soylim ozel bi koku
TOMORROW:today mi tomorrow mu diye secim yapsam kesinlikle today derim.tomorrow cok ağır baharat ve meyve kokuyo baz notası şeftali alıyorum ben.kalıcılığı gayet guzel.kıyas yapıyorum today daha az kalıcılığa sahip benden soylemesi
TRESELLE:kadınsı...ciceksi baharatlı hoş bir koku diyebilirim.kalıcılığı iyi
FOREVER:yumuşacık bir koku missler gibi cok guzel.ciceksi meyveli az bişeyde baharat barındırıyor icinde.seviyorum bunuda
WISH OF LOVE:bilmiyorum benim aldığımdamı bi sorun vardı acaba. icinde ekşimtrak bişeyler var boyle tuhaf bi koku bozulmuş gibi ıyykk midemi bulandıran bi fazlalık bi yapaylık mevcut eğer normali oyleyse sevemedim
KATE'S WORLD PRETTY GLAMOROUS FOR HER:komşumuzun kucuk kızından deneyip beğendiğim cok cici bi parfum ama 10-18 yaş aralığı genc kokusu diyeyim ben buna.aslında gaza gelip benimde az kala sipariş edeceğim bişeydi son anda vazgecip panaromada TRUE LIFE diye bi parfum cıkmış notalarıda hoşuma gitti iyidir diye onda karar kıldım bakalım gelsin onunda yorumunu yazarım ayrıca soylemeden gecmiyim kalıcılığı gercekten on numarainanılması guc ama gun boyu hissettiriyo varlığını.turuncgil ciceksi meyvemsi bi koku.
CITY RUSH:ağır bi koku,baş ağrıtacak cinsten diyebilirim.yine baharatlı az ciceksi ve kremsi bi koku diyebilirim ben buna.kalıcılık olarak iyi
PERCEIVE:bilmiyorum ya ben bu kokuyla anlaşamadım bir turlu gercekten ağır başımı catlatıyor
CELEBRE:eskiden cok hafif miss gibi tertemiz kokmasına rağmen,artık bozuk meyvelerle suyun birleşimi gibi bi koku alıyorum.son şişeyi bitirene kadar catladım resmen.
INCANDESSENCErkideyi sevmediğimi anladım bu koku yuzunden kullananı seveni cok biliyorum, annemde cok severek kullanıyor hatta bi donem bende şişe şişe bitirdim ama artık ağır geliyor ve bende artık kokulara karşı aşırı hassasım.kesinlikle ağır kışlık bi parfum.kotu diyemiyorum ama bana dokunuyor ve bunu kullandığımda otomatikman baş ağrısı cekiyorum.
LITTLE BLACK DRESS:vanilyalı baharatlı bi koku.avon her nekadar icerisinde hanımeli olduğunu iddia etsede alakası olmayan ama illede vanilyalı koku diyenlere budur diyeceğim parfumdur kendileri.guzeldir.şık seckin bir parfum fakat ben red dress i daha cok sevmiştim
ONLY IMAGINE:sevimli,hoş,kalıcılığı zayıf.kolonya niyetine kullanırım yanımdada gezdiririm diyenler kullanabilir zira sıktıktan yarım saat sonra eser kalmıyor
PUR BLANCA:icerisinde su varmış gul varmışsu olduğu kesinde gul bunun neresinde var anlayamadım.başımı donderen bi koku daha sevmiyorum.
CHRISTIAN LACROIX NUIT:şampuan kokusu.blendax mı desem pantene mi desem ama bi şampuanın kokusunu alıyorum guzeldir ağırdır lakin hacı misi gibi değil.kalıcıdır.
CHRISTIAN LACROIX ROUGE:her iki ceşidide cok kalıcı oldu bende.buda guzeldir cekicidir.avon parfumlerinin bi ozelliği tene yakın durmasıdır,boyle etrafa yayılıp buram buram kokmazsınız sadece sizin yakınınızda olan insanlar alır kokunuzu.bu ikisi o katagoriden değiller,yayılır etrafa ama ağır geliyor işte bunye kaldırmıyor sevemiyorum
SECRET FANTASY STAR(acık pembe olanı):şekeri bol parfum.bana gore değil
PREMIERE LUXE:notalarına baktığımda hoş gelmişti.dedim manolyayı severim ben ne kadar kotu olabilirki?az kala sipariş girecektim iyiki girmedim.avon tester yollamış sağolsun.deneme fırsatı edindim.cok cok cok ağır 50 yaş ustu teyze kokusu diyeyim ama sarıldığım yaşlılardanda boyle tuhaf bi koku almak istemem ben cok ağır ya midemi etkileyecek kadar ağır almak isteyenler kırk kere duşunsun.
ASPIRE:sıcacık bi koku icinizi ısıtacak etkileyici bi kokusu var.cabotıne e benzettim.hatta kullanan arkadaşıma bizzat onaylattırdım cok andırıyo dedi.kalıcılığını cok yuksek bulmadım ama gun icinde bi kez tazelemeniz yeterli olacaktır
OUTSPOKEN BY FERGIE:bununda icinde bi ekşilik mevcut ama hoş bi ekşilik sevdim.fiyatına gore gayet iyi bi koku.avonda fiyat arttıkca kalitede artıyo diyebilirim.odunsu meyveli.
VİVA BY FERGIE:ferah diyebileceğim kalıcılığını iyi bulduğum kaliteli bir koku daha.cidden hoş.
CITY RUSH GLAMOUR:klasiğinden daha fazla sevdiğimdir.tercih yapacak olsam kesinlikle glamour derim.
denediklerim kullandıklarım hepsi bunlar birde erkek parfumleri var :
'' 015...015ATTRACT...INDIVIDUAL BLUE...JUST PLAY...FULL SPEED...URBAN EDGE...MY VIBE...SIMPLY HIM...PERCEIVE...SURRENDER ''
kardeşimin kullandıkları bunlar.iclerinden en sevdiklerim başta full speed ve 015attract.diğerlerini pek sevmiyorum ya cok ağırlar yoğun baharatlılar yada traş kopuğu gibi kokuyorlar
hepsi bu kadar arkadaşlar cok cok uzun oldu farkındayım ama paylaşmak istedim sevdiğim koku tarifimi yaptım peki sizin bana onerileriniz ne olabilir ? lıght blue addıct 2 brıght crystal vs bunları severek kullanabiliyorum.şu aralar coco mademoıselle e takmış durumdayım kullanan varmı?