İnsanlar ancak ilgi sahibi olunca bilgi sahibi oluyorlar. Ben de cok unlu bi alışveriş sitesinde bulgari'nin urunlerinin deli dehşet indirime girmiş olduğunu gordum. Sazan gibi jasmine noir'e atlamak uzereydimki başka sazanlardan bana kalmamıştı. İyi ki de kalmamış. Cunku jasmine noir'i kafaya taktım bi defa, alacağım kacarı yok! Ceşitli farklı sitelerden araştırdım. Bugun bile unlu bi sitede 180tl. Ama avm kozmetik mağazalarında promosyonlara rağmen ancak 300tl en uygun fiyat. Peki nasıl olur da boyle bi ucurum olur? Maalesef aklınızdaki cakmadır cevabı yanlış. Cunku sahte parfum satmanın ağır cezaları var ve boyle unlu siteler bu şekilde itibarlarini zedelemezler. Peki ne yaparlar? Parfumlerin son kullanma tarihleri gıdalar gibi urun uzerinde mevcut değil. Ama ortalama raf omurleri 3-7 yıl arası değişiyor. Bunlar da markalara gore onerilen son kullanma tarihi olarak karşımıza cıkıyor. İşte bu onerilen skt yaklaşan urunler deli dehşet indirimlerle bu tarz sitelerde sazan avlıyorlar. Bu urunler testerlardan farklı olarak bayat olup kokuları kısa surede puffff... Peki ne yapalım? İlle de internetten alacaksak barkod sorgulatalim. Bu tarz bi takım sitelerden: checkcosmetic.net ama nette biraz araştırma yaparsanız daha kapsamlı siteler de var ya da aldığınız urun secere usulu kendi resmi sitesinden de bu takibi yapmanızı sağlıyor. Uretim tarine kadar tesbiti mumkun. Tıpkı telefonların imei numarası sorgusu gibi. Peki ben jasmine noir'ciğimi nereden almaya karar verdim? Duty free en taze parfumleri satan yer, zaten prensip olarak bi parfumu 6 aydan fazla rafta barındırmayan bi yapıda. Zaten mobil cihazla o saniye barkotu sorgulatip tazecik parfumumuzu cantamıza atıp sen sağ ben selamet evimizin yolunu tutuyoruz... Zaten şu an ki euro kuruyla 292tl ediyor. Ama orjinal ve taze olduğuna emin oluyoruz. Duty free diye sartlanmanın da alemi yok, gir misal sevile, Tekin Acar'a cepten sorgulat. Paranla rezil olma.