Eski JPMorgan analisti ve kripto para analisti Tone Vays, artık Bitcoin’de sert bir duşuş beklemediğini belirtti. 120 bin takipcili Youtube kanalında son fiyat artışının onemine değinen Vays, icinde bulundukları alcalan ucgen formatının hala bir endişe yarattığını ancak son yukselişle birlikte bu ucgenin 2018’deki gibi tehlike arz etmediğini belirtti.
“Yavaş yavaş yukseliş duşunmeye başlıyorum” Fiyatta yukseliş beklentisi icerisine girme sebebi olarak ters momentum indikatorunun (MRI) gidişatını gosteren Vays şunları soyledi:
“Alcalan ucgen hala bir endişe yaratıyor. Haftalık bazda MRI’da yeşil mum var. Ucgen alcalırken de MRI yukseliş işaret ediyordu ve bircok kez soylediğim gibi bu ucgen 2018’deki gibi tehlike arz etmiyor. Artık biraz daha yukseliş yonunde duşunmeye başlıyorum”
“Piyasanın donuş yaptığına dair işaretleri gorebiliriz” Fiyatın 20 bin dolar seviyesinin uzerinde kapanış yapmasının onemine değinen Vays Fed kararını bekleyeceğini ancak onun oncesinde de alım yapacağını dile getirdi:
“Hareketli ortalamalara bakın… Rakamlar gercektin iyi gidiyor. 20 bin doların uzerine kapanış cok onemli. Buradan birkac sefer daha kapanış yaparsak, piyasanın yonunu değiştirdiğine yonelik cok iyi işaretler alacağız. Tabii ki Fed kararını da bekleyeceğim ama onun oncesinde de %20’lik bir Bitcoin alımı da yapacağım. Ayrıca Fed konusunda da baya iyimserim. Sadece 6 gun once 50 baz puan şansı yuzde 0’dı. gercek anlamda sıfırdı. Şimdi ise %20’ye kadar cıkmış durumda. Hala tam anlamıyla duşuş tarafını aklımdan cıkarmadım. Cunku 120 gunluk hareketli ortalamanın hala altındayız ancak ben olumlu bakıyorum”