Terorden temizlenen bolgeler yaşam alanı olmaya devam ediyor... Ağrı Dağı eteğinde yer alan Iğdır'ın Aralık ilcesine bağlı Tarlabaşı koyu sakinleri, 1991 yılında terorden dolayı koylerini boşaltmak zorunda kaldı. Bolgenin terorden temizlenmesi uzerine Tarlabaşı koyu sakinleri, ayrılmak zorunda kaldıkları koylerine 31 yıl sonra geri donmeye başladı. Ağrı Dağı eteğinde yer alan koye donen koyluler, yıkılan evlerin yerine yeni evler yapıyor. Teror orgutu PKK'nın baskısı sonucu koylerinden goc etmek zorunda kalan vatandaşlar koyde su, elektrik eksikliklerin giderilmesi ile koye geri donuş goclerin hızlanacağını belirtiyor.

3 yeni ev yapıldı An itibari ile koyde 3 yeni ev yapılırken kış ayının yaklaşması ile birlikte yeni yapıların onumuzdeki yıl yapılması planlanıyor.

Şu an koyde tek kalan ve hayvanlarını meralarda otlatan İsmail Catma, koylulerin su ve elektrik eksikliklerin giderilmesi ile doneceklerini soyleyerek,
"1991 yılından bu yana koylerimiz boşaldı. Muhtarlık muhru de kaymakamlığa verildi. Bizim koyumuze su verilmesini istiyoruz. Yukarıdaki koy suyumuzu vermiyor, asıl suyumuz oradan geliyor. Bize eğer su verirlerse hic olmazsa arazilerimizi sularız, şu an koyde ben tek kalıyorum ama elektrik ve suyumuz gelirse koylunun yuzde 80'i, 90'ı koye geri doner. Vatandaşlar koye geri donmek istiyor elektrik, su olmadığı icin şu an donemiyorlar. Koyde şu an 3 ev yapmışız bir ben yapmışım 3 yıldır yaptım. Şu an catısı daha duruyor, param yetmedi icin yapmadım. Koye elektrik, su gelirse koyluler geri gelir. Cunku ilcede hicbir şey yok 2-3 donumluk yer var o da ihtiyacımızı gideremiyor. Orada hayvan saklayamıyoruz. Bizim burada meramız cok, Ağrı Dağı eteğine kadar koyun merasıdır." dedi.