NBA ’deki temsilcilerimizden Cedi Osman, 2022-23 sezonuna fırtına gibi girdi. Uc macta 16.0 sayı, 2.7 ucluk isabeti, %57 ucluk yuzdesi ortalamalarıyla oynayan Cedi, Cleveland Cavaliers rotasyonunda onemli bir yer edindi.
Washington Wizards galibiyetinin ardından cleveland.com ’dan Chris Fedor ’a konuşan Cedi Osman, koc JB Bickerstaff ve yıldız oyuncu Donovan Mitchell hakkında acıklamalarda bulundu.

Cedi Osman, rolunu bilerek oynamanın işleri kolaylaştırdığını dile getirdi:
“Sadece gecen sezon yaptıklarımı surdurmeye calışıyorum. Kocun her mac benden ne beklediğini biliyorum. Onunla surekli konuşuyorum. Sadece kendim olmamı istiyor. En onemlisi, sahaya cıktığım her vakit benden enerji ve savunma cabası bekliyor. Bunun farkındayım. Bunu yapabilecek kapasitedeyim. Meydan okumayı kabul ettim. Rolumu bilmek oyunu benim icin kolaylaştırıyor. Bu da daha keyifli hale getiriyor.”
27 yaşındaki başarılı oyuncu, sozlerine şu şekilde devam etti:
“Bana cok fazla ozgurluk veriyor. Ne zaman şut cekeceğimi veya pas yapacağımı biliyorum. Tabi ki hatalar yapacağım. Koc J.B. ’nin soylediği şeyler bana daha fazla ozgurluk ve daha fazla guc veriyor. Ne zaman sahaya cıksam, kendimi gercekten rahat hissediyorum. J.B. ve takım arkadaşlarıma bana guvendikleri icin teşekkur ederim.”

Takımın yeni yıldızı Donovan Mitchell hakkında konuşan Cedi, Mitchell ’ın buyuk bir lider olduğunu belirtti:
“Donovan Mitchell, topu surekli elinde oldurup sonra bire bir oynayacak bir oyuncu değil. Hızlı oynamayı seviyor, takım arkadaşlarını daha iyi hale getirmeyi seviyor ve hucumda yapmaktan hoşlandığı şeyleri biliyorum. Bu yuzden kimyamızın her gecen gun daha da iyiye gittiğini hissediyorum. Onunla oynamayı seviyorum. Cok mutevazı bir adam. Bizim icin buyuk lider.”

Cedi Osman, bu sezon savunması uzerine konsantre olduğunu dile getirdi:
“J.B. ile gercekten iyi bir ilişkimiz var. Sadece koc-oyuncu ilişkisinden ibaret değil. Onunla her zaman sohbet edebilirim. Onunla konuşurken kendimi gercekten rahat hissediyorum. Bence her şey savunma tarafında başlıyor. Bu yıl savunmam uzerine konsantre oluyorum. Savunmamı geliştirirsem sahada daha uzun sure kalabileceğimi biliyorum. Evet, şut atmak onemli ama enerjiyi getirmek ve savunmaya sertlik getirmek daha da onemli. Şu anda oynadığımız oyundan memnunum ve umarım her gecen gun gelişmeye devam edebiliriz.”
(Eurohoops)