Peki, Instagram hesap kurtarma nasıl yapılır? Hesabınızı kurtarmak icin oncelikle hesabınıza neden ulaşamıyor olduğunuzu biliyor olmanız gerekiyor. Cunku hesaba erişememe nedenine gore uygulanacak yontem değişiyor. Sizin icin bazı temel hesaba erişememe nedenlerini ve Instagram hesap kurtarma işlemi icin uygulayabileceğiniz yontemleri adım adım tum detaylarıyla anlattık.
Instagram hesap kurtarma sebebiniz hangisi? Instagram hesap şifrenizi unutmuş olabilirsiniz. Instagram hesabınızı gecici olarak kapatmış olabilirsiniz. Instagram hesabınızı kalıcı olarak silmiş olabilirsiniz. Hesabınız, Instagram tarafından devre dışı bırakılmış olabilir. Instagram hesabınız ele gecirilmiş olabilir.

Şifresini unuttuğunuz Instagram hesabını kurtarma: Adım #1: Instagram mobil uygulamasını ya da internet sitesini acın. Adım #2: Giriş ekranındaki Şifreni mi Unuttun? yazısına tıklayın. Adım #3: Hesabınızın adını ya da hesabınıza ait telefon numarasını veya e-posta adresinizi yazın. Adım #4: Giriş Bağlantısı Gonder butonuna tıklayın. Adım #5: Almış olduğunuz giriş bağlantısını acın. Adım #6: Buradan kendinize yeni bir şifre belirleyin.

Instagram hesap kurtarma işlemleri arasında en kolay gercekleştirilenlerden biri, şifresini unuttuğunuz hesabı kurtarmaktır. Cunku pek cok kullanıcı mobil uygulamada ve giriş yaptığı tarayıcılarda şifresini kaydettiği icin gerekli olduğu zaman hatırlayamayabiliyor. Yukarıdaki adımları izleyerek şifresini unuttuğunuz Instagram hesabınızı kurtarabilirsiniz.
Gecici olarak kapatılan Instagram hesap kurtarma: Adım #1: Instagram mobil uygulamasını ya da internet sitesini acın. Adım #2: Gecici olarak kapattığınız Instagram hesap bilgilerinizle giriş yapın. Adım #3: İki faktorlu kimlik doğrulama kullanıyorsanız kimliğinizi doğrulamanız istenecektir. Adım #4: Uzun sure uzak kaldıysanız yeni koşulları kabul etmeniz istenecektir.

Pek cok kullanıcı bazen Instagram kullanmaktan sıkıldığı icin ya da başka bir nedenle bir sure hesabını kapatmayı tercih ediyor. Gecici olarak kapatılan, askıya alınan Instagram hesabınızı yukarıdaki adımları izleyerek kurtarabilirsiniz. Hesabınızda herhangi bir değişiklik yapılmayacak ve hicbir veriniz silinmeyecektir. Yalnızca hesabınız kapalı kaldığı surece Instagram hesabınız silinmiş gibi gorunecektir.
Silinen Instagram hesabını kurtarma:

Kalıcı olarak sildiğiniz Instagram hesabınızı kurtarmak icin herhangi bir yontem bulunmuyor. Instagram topluluk kuralları bu konuda son derece katıdır. Silinen bir hesap, bir daha kurtarılamıyor. Instagram ile iletişime gecerek bir cozum yontemi bulmaya calışabilirsiniz belki ama şu an icin bilinen bir silinen Instagram hesap kurtarma yontemi yok.
Devre dışı bırakılmış Instagram hesabını kurtarma: Adım #1: Buradan Instagram Yardım Merkezi sayfasını acın. Adım #2: Kimliğinizde yazılı olan tam adınızı ve soyadınızı yazın. Adım #3: Devre dışı bırakılmış Instagram hesabınıza ait e-posta adresinizi yazın. Adım #4: Devre dışı bırakılmış Instagram kullanıcı adınızı yazın. Adım #5: Devre dışı bırakılmış Instagram hesabınıza ait telefon numarasını yazın. Adım #6: Devre dışı bırakılma kararına neden itiraz ettiğinizi yazın. Adım #7: Gonder butonuna tıklayın. Adım #8: Normal şartlar altında birkac gun icinde itirazınıza yanıt alırsınız.

Instagram tarafından dondurulan, devre dışı bırakılan Instagram hesabınızı kurtarmak icin yukarıdaki adımları uygulayabilirsiniz. Instagram tarafından bir hesabın kapatılma nedeni genel olarak topluluk kurallarına uygun olmayan davranışlardır. Gercekten topluluk kuralları ihlal edildiyse hesabın kurtarılma ihtimali son derece azdır.
Eğer Instagram hesabınızın doğru olmayan nedenlerle, yanlışlıkla devre dışı bırakıldığını duşunuyorsanız itiraz metninizde bu durumu acıkca dile getirmelisiniz. İtiraz incelenecek ve gercekten bir yanlışlık varsa hesabınız geri verilecektir. Ancak tekrar edelim, Instagram topluluk kuralları gercekten ihlal edildiyse hesabınızı kurtaramazsınız.
Ele gecirilmiş Instagram hesap kurtarma:

Eğer Instagram hesabınızın ele gecirildiğini duşunuyorsanız bakmanız gereken ilk yer e-posta gelen kutunuzdur. Burada Instagram tarafından gonderilen, Instagram hesabınıza kayıtlı e-posta adresinin değiştirdiğine dair bir e-posta varsa hemen e-posta icinde bulunan bir bağlantı uzerinden bu duruma itiraz edebilirsiniz.
Eğer herhangi bir e-posta almadıysanız ama hesabınızın ele gecirildiğini duşunuyorsanız Instagram giriş sayfasındaki Şifreni mi Unuttun? butonuna tıklayarak telefon numaranıza bir giriş bağlantısı gondermelerini isteyin. Daha sonra şifrenizi hemen daha onceki ile hicbir benzer yanı olmayan guclu bir şifre ile değiştirin.
Eğer ne yaparsanız yapın hesabına bir turlu yeniden erişemiyorsanız yapmanız gereken son adım, ele gecirilmiş hesabınızı silmektir. Bunun icin Instagram ile iletişime gecin ve kendi kimliğinizi doğrulayarak hesabın silinmesini isteyin. Kimliğinizi başarıyla doğruladığınız zaman işleminiz birkac gun icinde gercekleştirilecektir.
Instagram hesap kurtarma oncesi dikkat etmeniz gerekenler:

Instagram hesap kurtarma işlemi icin uygulayabileceğiniz farklı yontemler olsa da bazı sebeplerle erişilemeyen hesapların kurtarılamıyor olması son derece can sıkıcı. Bu nedenle, hesap kurtarmayı duşunmeden once bazı onlemler alarak hesabınızı guvenceye alabilirsiniz.
Eğer şifrenizi sık sık unutuyorsanız bir şifre yoneticisi uygulaması kullanabilir ya da eski yontem ile şifrenizi kucuk bir kağıda yazarak cuzdanınızda taşıyabilirsiniz. Anlık bir karar ile geri donulmez bir şekilde Instagram hesabınızı kapatmak yerine gecici olarak kapatabilir ve bu surede kararınızdan emin olup olmadığınızı gorebilirsiniz. Gerci artık Instagram da kalıcı kapatmalar oncesi 30 gun giriş yapmama koşulu sunuyor.
Hesabınızın ele gecirilme ihtimalini en aza indirmek de yine sizin elinizde. Diğer sosyal medya hesaplarınızdan farklı, benzersiz, guclu, uzun ve karmaşık bir şifre belirlerseniz kolay kolay hesabınız ele gecirilmeyecektir. İki faktorlu kimlik doğrulaması da hesabınızın ele gecirilme ihtimalini neredeyse ortadan kaldıracaktır. Şifrenizi guvenilir olmayan uygulama ve internet siteleri ile paylaşmayın.
Hesabınızın Instagram tarafından dondurulmaması, devre dışı bırakılmaması da tamamen sizin davranışlarına bağlı bir durum. İnternet ozgur bir dunya, evet ama bu ozgurluk alanı sınırsız değil. Instagram, belirlediği topluluk kuralları ile kullanıcıları korumayı hedefliyor. Siz de bu kurallara uyduğunuz zaman mutlu bir Instagram kullanıcı olarak platformu kullanmaya devam edebilirsiniz.
Sizin icin olası Instagram hesabınıza erişememe nedenlerini ve Instagram hesap kurtarma işlemi icin uygulayabileceğiniz yontemleri anlattık. Instagram hesap kurtarma yontemlerinin mucize yaratmadığını, yalnızca Instagram tarafından sunulan yontemler olduğunu unutmayın.