Dinamo Kiev Teknik Direktoru Mircea Lucescu, bu sezon ligde ve Avrupa'da kotu gitmelerinin nedenini acıkladı. Deneyimli teknik adam, Şampiyonlar Ligi'nin play-off turunda Benfica'ya elenmenin ardından takımın psikolojik olarak bir darbe aldığını duşunduğunu soyledi ve takımdaki duşuşun nedeni olarak bu durumu gosterdi. Lucescu, "Oyunculardan temiz bir sayfa acmalarını ve Avrupa Kupası maclarını ve tum zorlukları unutmalarını istedim. Avrupa Ligi'nde guclu bir grubumuz var.Grupta Fenerbahce ve Rennes birincilik icin mucadele ediyor. Ama biz profesyoneliz ve onumuzdeki maca odaklanmalıyız. İyi oynamamız ve iyi bir sonuc almamız bekleniyor. Bu yuzden futbolculardan sorunlarını aşmalarını istedim." dedi. Rumen teknik adam, sozlerine, "Seyahat ile ilgili sorunlar yaşadık. Lodz'da kalmak ve daha az seyahat etmek icin burada antrenmanlara devam etmek muhtemelen daha iyiydi. Benfica'ya karşı kaybettiğimiz macta kafa kafaya oynadık. Şu anda Benfica, Şampiyonlar Ligi'nde cok yuksek bir performans sergiliyor ve herkesi yeniyor. Şampiyonlar Ligi elemesinde Benfica'yı yenebileceğimize inandık ve yenilgi bizi perişan etti. Bence bu sezonki duşuşumuz Benfica macından kaynaklanıyor." ifadelerini kullandı. UEFA Avrupa Ligi maclarında da iyi oynadıklarını belirten Lucescu, son olarak, "Umarım butun sorunlar geride kalır. Avrupa Ligi'nde butun maclarda iyi gorunuyorduk. Ancak rakiplerimize verdiğimiz hediyeler, kaybetmemize neden oldu. Psikolojik olarak yapılan hatalar, takımın kaybetmesine neden oldu ve maclarda konsantrasyon eksikliğine yol actı. Destek ve yardım beklediğiniz anda sadece eleştiri alırsanız bununla başa cıkmak zor olur. Futbolculardan benim değerlendirmelerimi dinlemelerini istedim, basının değil." diye konuştu.