İstanbul ’un Şişli ilcesinde skuter kullanan 23 yaşındaki Dilara Gul, Hakan Akcelik kontrolundeki otomobilin carpması sonucu yaralandı. 12 Temmuz tarihinde gece saatlerinde yaşanan olayda genc kız, cevredekilerin ihbarı uzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan Gul, yapılan tum mudahalelere rağmen kurtarılamadı. Otomobil surucusu Hakan Akcelik ise polis ekipleri tarafından yakalanarak gozaltına alındı. Cıkarıldığı nobetci hakimlikce tutuklanan Akcelik'in, polise verdiği ilk ifadesinde,
“Skuterı aniden onume kırdı, duramadım.” dediği oğrenildi.

Şupheli hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yurutulen soruşturmada, her iki tarafı da eşit kusurlu buldu. Ağustos ayında gorulen duruşmada, mahkeme heyeti delillerin buyuk olcude toplanmış olması ve sanığın tutuklulukta gecirdiği sureyi dikkate alarak Hakan Akcelik'in tahliyesine karar verdi. Şişli'deki scooter kazasının goruntuleri
İstanbul 12. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 3'uncu kez gorulen duruşmaya, tutuksuz sanık Hakan Akcelik ve olen Dilara Gul'un annesi Neşe ile babası Arif Gul duruşmada hazır bulundu. Duruşmada tanık olarak dinlenen Begum Aydın, "
Olay gecesi saat 00.00'ı gecmişti. Mavi arac onde, siyah arac arkadaydı. Bana gore iki arac da hızlıydı. Sonra carpma sesi geldi. Yaklaşık 30 adım gerideydim, koşarak olay yerine gittim. Dilara'nın kanlar icinde yerde yattığını gordum. Mavi arac vurmuştu. Vurduğunu gormedim. Sadece sesi duydum. Sağ dikiz aynası Dilara'nın yanında yerdeydi. Skuter kırılmış şekilde arabanın altındaydı. Orada duyduğuma gore, sanık aractan inmiş, vatandaşa 'ben vurdum' demiş. Bunun uzerine vatandaş ona vurunca sanık kacmış." dedi. Diğer tanık Miray Aydın ise Dilara'yı skuteri ile gecerken gorduğunu, iki otomobilin yol boş olduğu icin hızla gectiğini ve 20 metre ileriden carpma sesi geldiğini duyduğunu belirtti.

Sanık avukatı,
"Tanık ifadelerin kamera kayıtları dikkate alındığında olayı aydınlatmaya yonelik katkısı yoktur. Muvekkilimiz kacmadığını ispat etmiştir. Yurt dışı yasağı ve imza verme şeklinde uygulanan adli kontrolunun kaldırılmasını talep ederim." dedi. Şikayetci avukatı ise olay yerinde keşif yapılmasını ve adli kontrolun devamını talep etti. Mahkeme, atılı sucun vasıf ve mahiyeti, henuz keşif yapılmadığı gerekcesiyle sanık hakkındaki adli kontrolun kaldırılması talebini reddetti. DHA'nın aktarımına gore; kaza goruntulerinin CD halde sunulması icin sure veren mahkeme, 9 Aralık'ta resen secilecek trafik bilirkişisi refakatinde mahallinde keşif yapılmasına karar verdi. Duruşma ertelendi.