Yurt genelinde ticari taksiler denetlenmeye devam ediyor. Uygulama noktalarına takılan ve kurallara uymayan suruculere adeta ceza yağıyor. Son olarak arac ve insan kalabalığının yoğun olduğu İstanbul'un Kadıkoy ilcesinde, ticari taksiler denetlendi. İstanbul Emniyet Mudurluğune bağlı sivil trafik ekipleri tarafından, Rıhtım Caddesi'nde uygulama noktası oluşturuldu. Ekipler; emniyet kemeri, taksi calıştırma belgesi, suruculerin ehliyetleri ve aracların muayenelerini kontrol etti. Kadıkoy'de uygulamaya takılan taksici: Emniyet kemeri yuzunden oluyordum
Denetime takılan bir taksi şoforunun, calışma izni olmadığı ortaya cıktı. Daha once hakkında şikayet bulunan surucunun, calışma izninin iptal edildiği ancak şoforun bundan haberi olmadığı oğrenildi. Durumu ekiplerden oğrenen şahsın aracı, sivil trafik ekipleri tarafından otoparka cekildi. Şofor, "Evrak olarak bir eksiğim yok ancak belediyenin verdiği ruhsat iptal edildiği icin aracım bağlanıyor. Ruhsatımın iptal edildiğinden benim haberim yok." diye konuştu. Durdurulan bir başka taksi şoforune de emniyet kemeri takılı olmaması nedeniyle trafik cezası kesildi. Neden emniyet kemeri takmadığı sorulan şofor, "Daha once biri yanıma oturdu ve beni bıcakladı. Beni kim koruyacak? Bu emniyet kemeri yuzunden az daha oluyordum." dedi. Denetimler kapsamında 8 şofore emniyet kemeri takmadığı, 2 şofore calışma belgesi olmadığı, bir otomobile ise abartı egzoz kullandığı icin toplam 7 bin 37 lira para cezası kesildi. DHA'nın aktarımına gore; iki şoforun belediyeden alınan calışma izin belgesi olmadığı icin taksileri trafikten men edildi.