Her şeye rağmen hikaye tabanlı seven oyuncular icin neredeyse her Call of Duty oyununda bir tek oyunculu hikaye modu yer alıyor. Hatta yer almaktan ziyade geriye harika anılar bırakıyorlar. Orneğin orijinal Modern Warfare uclemesi serinin en akıllara kazınan hikaye modlarına sahipti. Hatta ilk Call of Duty Modern Warfare yani Call of Duty 4, oyunlarda sinematik anlatımın onculerinden bir tanesiydi. Aynı şekilde Black Ops ’un birinci ve ikinci oyunu da oldukca beğenilen hikayelere ve kotu karakterlere sahipti.
Bu yuzden hikaye modunun da oldukca ayrı bir yeri var ve Call of Duty Modern Warfare 2 de bizlere başarılı bir hikayeyi deneyimletmeye calışıyor. Peki başarılı olabilmiş mi? İşte Call of Duty Modern Warfare 2 singleplayer hikaye modu incelemesi. Başlamadan once incelememizde cok fazla olmasa da ceşitli yerlerde anlatımı guclendirmek ve başlıkları yeterince iyi acıklamak icin spoilerlar olacağını belirtelim. Keyifli okumalar.
Call of Duty Modern Warfare 2 (2022)

Piyasaya Surulme Tarihi: 28 Ekim 2022 Seri: Call of Duty Geliştirici: Infinity Ward Yayıncı: Activision Platformlar: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series, Microsoft Windows, İnceleme yapılan platform: Xbox Series S Artılar: Bir sinema filmini aratmayan ultra gercekci ara sahneler Başarılı yapay zeka Başarılı oynanış mekanikleri Yeni oynanış elementleri Etkileyici grafik ve atmosfer Kaliteli bolum tasarımları Akıcı hikaye kurgusu Başarılı optimizasyon Eksiler: Zayıf kotu karakterler Basit bir ana hikaye Orijinal uclemeyi aratan zayıf muzikler Karakterler uzerinde yapılan ciddi değişiklikler Fiyatının oldukca yuksek olması(Turkiye ozelinde) Bize gecmeden: Yabancı basında durumlar nasıl?

İncelemeye gecmeden hemen once yabancı basına bakmak istersek incelemelerin ortalama ustu olduğunu ancak zirveye oynamadığını da belirtebiliriz. Oyunun Metacritic verileri henuz oluşmamış durumda ancak Opencritic sitesinin verilerine baktığımızda 26 incelemeye gore oyunun ortalama puanı 76/100 olarak cıkıyor. Bu puan genel olarak erkenden acıldığı icin hikaye modu incelemelerine ait. Oyunun ilk haftasını geride bıraktığımızda puanlar daha da şekillenecektir. Site bazlı baktığımızda ise IGN ’in 6/10, GameSpot ’un 8/10 ve Metro GameCentral ’ın oyuna 7/10 puan verdiğini goruyoruz. Dediğim gibi incelemeler farklı sitelerin tam surum yorumu ile şekillenecektir ama şu anlık durum bu şekilde. Ne cok iyi ne cok kotu diyebiliriz.
Call of Duty Modern Warfare 2'den beklenen neydi?

Modern Warfare uclemesi hikayesi, kurgusu, karakterleri ve bolumleri ile akıllara kazındı ve oyuncular bu oyuna hep hasret kaldılar. İşte bu hasreti gidermek ve fanları sevindirmek icin ilk adım Call of Duty Modern Warfare (2019) oldu ve bir Reboot işine girişerek eski seriden karakterleri kullanarak yepyeni bir evrende yepyeni bir hikaye başlattılar. Call of Duty Modern Warfare II de bu oyunun devamı olarak karşımıza cıkıyor. Oyuncular bu oyunun sonunda Task Force 141 ’in kurulduğunu oğrendi ve buyuk bir heyecan başladı. Task Force 141 ’in geri donuyor olması, Soap ve Ghost gibi karakterleri de artık goreceğimiz icin oyuncular o duydukları ozlemi sonunda giderebilecekti. Eski kaliteli modern savaş hikayesi, Task Force 141 karakterleri derken sonunda istenen Call of Duty formulune tekrar donulecekti. Bravo 0-6 Yuzbaşı Price ’ın takımı sonunda geri donuyordu. Peki tum bu beklentiler yeterince karşılandı mı? Hadi başlayalım.
Amerikan fuzeleri teroristlerin elinde: Call of Duty Modern Warfare II bizlere ne anlatıyor?

Call of Duty Modern Warfare II ’nin bizlere sunduğu hikayeyi temelde sayısız aksiyon filminde gormuş olabiliriz o yuzden hikayenin cok da buyuk bir olayının olmadığını soylemekle başlamak isterim. İranlı bir terorist olan Hassan Zyani, 2019 cıkışlı ilk oyunda tanıdığımız Al Qatala teror orgutuyle iş yapıyor ve Amerikan yapımı olan fuzeleri kacırıyor. Hassan ’ın amacı Amerikaya karşı bir fuze saldırısı yaparak ulkeyi yok etmek. Arkasında yatan en buyuk neden ise dahil olduğu Quds Force teror orgutunun lideri Ghobrani ’nin Shepherd ve ekibi Shadow Company tarafından oldurulmesi. Temel hikaye bu olsa da işin icine Meksika kartelleri ve Ruslar da giriyor ve işler karışıyor. Task Force 141 ise teroristin peşine duşuyor ve Meksika Ozel Kuvvetleriyle de işbirliğine giriyor. Genel hikaye bu şekilde ve sizin de katılacağınız gibi oldukca basit bir senaryo.
Her ne kadar buyuk bir hikaye olmasa da hikayenin kurgusu cok başarılı yapılmış. Oyunu oynarken hep bir sonraki adımda neler olacak diye merak ediyorsunuz. Hedefinize ulaşırken yaşadığınız problemler ve ceşitli engeller, ufak ters koşeler derken hikayenin icinde akıp gidiyorsunuz. Oyun basit bir hikayeyi ilginc derecede başarılı kurgulamış ve akıcı bir şekilde oyuncuya sunmuş durumda ancak orijinal uclemenin yanına bile yaklaşamayacağını soylemek isterim. Oyunun yaptığı iyi şeylerden birisi kesinlikle ana hikaye değil. Hikaye kurgusu, bolum tasarımları ve tabii ki de karakterler oyunun hikayesinin basitliğinde sıkılmamanızı sağlıyor ve hikayeyi ortalama duzeye cıkarmayı başarıyor. Hikayenin sonu da ucu acık bir şekilde bitiyor ve sonunda buyuk bir surpriz de sizleri bekliyor. İşte o noktada hikayenin sonu da olsa cok buyuk bir heyecan yaşadığımı soylemek istiyorum.
Film mi izliyoruz yoksa oyun mu oynuyoruz?: Ultra gercekci ara sahneler

Call of Duty serisi sinematik anlatımı oldukca kaliteli bir şekilde yapan serilerden birisi. Neredeyse tum oyunlarında ara sahneleri oldukca başarılı olmakta. Call of Duty 4: Modern Warfare ile başlayan bu sinematik anlatım bu oyunda zirveye oturmuş durumda. Oyunda iki farklı ara sahne tipi tercih edilmiş. Bunlardan bir tanesi operasyon anlatımının yapıldığı orijinal uclemede de kullanılan grafiklerin, tabloların ve haritalarının kullanıldığı ara sahne. Bir diğeri de karakterlerin yuzlerini de gorduğumuz ve gercekten de bir sinema filmini aratmayan ara sahneler.
Ara sahnelerde kullanılan Capture yontemleri oldukca başarılı uygulanmış durumda. Cevre, ışıklandırma, karakter yuzleri ve inanılmaz gercekci grafikler ile birlikte ozellikle ara sahneler gercekten farksız ve ağızları acık bırakıyor. Ara sahnelerin bu kadar gercekci olmasını gercekten beklemiyordum ama oldukca başarılı yapılmış. Oyunun sinematikler sayfasından hepsini baştan sona oynanışa gecmeden izlemek bile bir sinema filmi izleme etkisi yaratabilir.
Kısa bir Amsterdam turu: Etkileyici grafikler ve atmosfer Oyunun sosyal medyada dolaşan Amsterdam sekansını mutlaka gormuşsunuzdur. Tabii ki de bu bolum icin cok buyuk ihtimal ozel calışılmış ve etkileşim oldukca sınırlı olduğu icin grafikler iyice goz onune koyulmuş ancak şunu soyleyebiliriz ki oyunun grafikleri oldukca başarılı durumda. Sunduğu atmosfer ise her zamanki gibi sizi savaşın icerisine sokuyor. Ozellikle gece goruşunun yine 2019 cıkışlı oyunda olduğu gibi ayrı bir guzelliği var. Oyunda gece, gunduz, yağmurlu ve fırtınalı pek cok bolum bulunuyor ve hepsinin atmosferi birbirinden guzel. Ozellikle gece oynadığımız gizliliğin yoğun olduğu bolumler gercek bir operasyonun icerisindeymiş gibi hissetmenizi sağlıyor. Cevre kaplamaları, asker kıyafetlerinin dizaynı ve silah tasarımları da ciddi duzeyde kaliteli.
Task Force 141 ’e tekrar merhaba!: Karakterler

Call of Duty Modern Warfare II ile efsane ozel kuvvet ekibi Task Force 141 geri donuyor. Soap Mactavish, Ghost, 2019 cıkışlı oyunda da gorduğumuz artık lakabını almış Gaz, Captain Price, zor zamanların yardımcısı efsane pilotumuz Nikolai oyunumuzda yerlerini almış durumda. Oncelikle şunu soylerek başlayalım ki bu seri bir yeniden başlatma serisi yani Reboot. Bu da demek oluyor ki karakterlerde istedikleri değişiklikleri yapmakta serbestler. Oyunda Soap ve Ghost, orijinal uclemeden cok farklı bir şekilde karşımıza cıkıyor. Ghost daha ağırbaşlı, ciddi ve Soap ’tan daha tecrubeli bir asker olarak yer alıyor. Soap ise eski havasını kaybetmiş daha cok Ghost ’un yanında yer alan normal bir Cavuş olarak bulunuyor. Yabancı oyun dunyasında da bu karakterlerin ana uclemedeki hissi vermemeleri ve değişikliklere uğramaları eleştirilmişti ancak bu seri bir Reboot olduğu icin ben cok fazla takılmadım. Gaz ise tamamen farklı bir Gaz olarak karşımızda. Price ’ın bir numaralı askerlerinden birisi durumunda ve birlikte gizli gorevlere cıkıyorlar. Price ve Soap arasında eski uclemede daha yakın bir bağ varken burada biraz daha objektif bir bağ kurulmaya calışılmış ancak Soap ve Ghost arasındaki esprili diyaloglar ve aralarında kurulan samimi bağ da ilgimi cekmedi değil. Ghost ’u oyunda yanlış hatırlamıyorsam sadece 2 kere yonetiyoruz ve bu sekanslar oldukca kısa bunu da belirtmeden gecmeyelim. Her ne kadar yonetmesek de Ghost coğu zaman yanımızda yer alıyor.
Oyunda General Shepherd da bulunuyor. Orijinal uclemenin ana kotulerinden olan Shepherd ise tamamen bambaşka bir dış gorunuş ile karşımıza cıkıyor. Daha cok kirli işlerini yaptırdığı Shadow Company ekibi de oyuna eklenmiş. Bunların dışında yeni karakterlerimiz de var tabii ki. Kate Laswell, ilk oyunda da gorduğumuz Price ’ın eski arkadaşı ve Amerika operasyon şefi. Kendisi klasik bir Amerikan askeri filminde de gorebileceğimiz bir karakter ama benim kanım ısındı acıkcası. Bir de bahsetmek istediğim Meksika Ozel Kuvvetleri ’ne ait bir ekibin lideri Alejandro Vargas var. Oyunun belli bir kısmından sonra iyi bir dostumuz oluyor ve kendisi oldukca sıcak kanlı ve komik. Aynı zamanda iyi bir savaşcı. Ben kendisini oldukca sevdim. Genel olarak karakterler bu şekilde tabii ki bahsetmediğim karakterler de var 2019 Modern Warfare ’den Urzikstan bolgesindeki arkadaşları da goruyoruz ancak gerisini sizin keşfinize bırakıyorum bunlar kayda değer olanlar ve anlatmak istediklerimdi.
Nerede o eski kotu karakterler: Zayıf bir kotu karakter Hassan Zyani

Gelelim ana kotumuze. Hikaye kısmında bahsettiğim Hassan Zyani, oldukca basit bir Call of Duty kotusu olmuş. Zamanında Imran Zakhaev, Shepherd, Makarov ve Raul Menendez gibi cok kaliteli kotu karakterler gormuştuk. Bu karakterlerin gecmişleri oldukca doluydu, motivasyonlarının altı iyice doldurulmuştu ve bize cektirdikleri ile kendilerini unutturmamışlardı. Oyunun başından sonuna o karakterlerden hıncımızı cıkartmak istiyorduk. Hassan Zyani ise oldukca zayıf bir karakter olmuş. Motivasyonu başarısız, eylemleri başarısız ve bize cektirdiği neredeyse hicbir şey yok. Sadece Amerika, liderini oldurduğu icin intikam isteyen ve fuze calıp bir guvenlik krizi ortaya cıkaran bir terorist kendisi. Oyunda aslında tek bir kotu yok ancak ana hikayenin temel problemini oluşturan kişi ve ana kotu diyebileceğimiz kişi bu adam. Task Force 141 ’i geri getirmişken cok daha sağlam bir kotu karakter karşımıza cıkarılabilirdi. Hassan Zyani biraz hayal kırıklığı oldu diyebilirim.
Bolumler yeterince iyi mi?: Bolumler ve bolum tasarımları

Oyunun bolumlerinden bahsedecek olursak gayet başarılı bolumler olduğunu soyleyebiliriz. Her bolum genel olarak farklı bir ulkede veya bolgede geciyor. Hepsinin kendine has bir atmosferi var ve oyunu oynarken oyuncunun oyunda kalmasını sağlıyor. Her bolumde genel olarak ozgun bir oynanış var. Bazılarında sadece gizli ilerlerken bazı bolumlerde tamamen savaşa giriyoruz. Bazılarında sadece bombalama yapıyoruz ve bazılarında sadece keskin nişancılık yapıyoruz. 2019 Modern Warfare ’de de yer alan kameradan direktif vererek bir karakteri gizli bir şekilde mekandan cıkarma gorevi de bu oyunda yerini alıyor. Keskin nişancılığı tam da ozlediğimiz gibi ozel kıyafetlerle yapıyoruz. Bu kısım tamamen Pripyat bolumunu ozleyen hayranlar icin yapılmış.
Bolumlerin hepsi hikayenin farklı bir parcasını tamamlıyor ve ilerletiyor. Farklı ulkeler, farklı bolgeler ve farklı karakterler derken bolumlerin icinde akıp gidiyoruz. Bazı bolumler gece bazı bolumler gunduz oynanıyor ve ozellikle gece bolumlerini cok beğendiğimi soyleyebilriim. Neredeyse her bolume ozgun bir oynanış mekaniği koymuş olmaları da bolum tasarımlarına oldukca ozenildiğini gosteriyor. Şimdi ise burasıyla tamamen bağlantılı olan oynanış kısmına gecelim.
Biri Crafting mi dedi?: Oynanış ve yeni elementler

Evet, belki de Call of Duty denince akla gelen son oyun mekaniklerinden birisi bu oyunda yer almakta. Oyunun birkac gorevinde bulduğunuz malzemeler ile sıfırdan ceşitli techizatlar uretebiliyorsunuz. Bunlar molotof, cam parcasından yapılmış bıcak, gaz bombası, kapıları acmanıza yarayan ufak bir levye, manivela benzeri bir alet, mayın olabiliyor. Her ne kadar yeni bir mekanik olarak oyuna eklenmiş olsa da cok efektif değil ve neredeyse bir bolum dışında kullanılmıyor. Toplam 2 bolumde bu crafting işine girişebiliyorsunuz ama asıl kullandığınız ve faydasını gorduğunuz tek bir bolum var. Diğer bolumlerde ekstra olarak bu yok. Acıkcası gizlilik gerektiren ve elimizde hicbir silahın olmadığı caresiz bir bolumde bu mekaniği eklemeleri cok hoş olmuş. Duşmanlara yakalanmadan bu malzemeleri yapmaya calışıp ardından bu malzemeleri sıfırdan yaparak onlara karşı kullanmaya calışıyoruz ve bu cok başarılı bir fikir.
Bir de cantamızdaki bazı eşyaları kullanmamızı gerektiren bolumler var. Orneğin kalp atışlarını yakalayan bir sensor cihazı var ve boylece binalara girmeden once iceride kac duşman olduğunu gorebiliyoruz. Goz yaşartıcı gaz kullanarak havalandırmalardan atıyoruz rakibi dışarı puskurtuyoruz. Bu şekilde ufak ceşitlilikler ve techizatlar eklenmesi guzel olmuş diyebilirim. Bunun dışında oyunda arac surebildiğimiz ve araclardan araclara atlayabildiğimiz bir gorev de yer alıyor. Bu da ilginc ve farklı bir yenilik olmuş. Her ne kadar ceşitlilik ve yenilik olsa da daha fazla oynanış mekaniğinin sunulduğu Call of Duty oyunları olduğunu biliyoruz. Orneğin bu oyunda tank surme, bot surme ve ucak surme gibi mekanikler bulunmuyor. Diğer oyunlarda bunların hepsinin bir arada oldukca ceşitli şekilde bulunduğunu gormuştuk. Ama yine de bunların sırf kullanılmak icin kullanılmaması taraftarıyım. Bu oyunda tam olarak bir cephe savaşı yok ve bu yuzden tank surmenin ve ucak surmenin cok da bir mantığı yok o yuzden yer almaması bana gore buyuk bir eksi değil.
Başarılı duşman yapay zekası:

Oynanışın sonuna gelirken son olarak yapay zekaya değinmek istiyorum. Ozellikle duşman yapay zekasını oldukca beğendim. Oyunun bircok bolumunde kapalı alan catışmalarına giriyoruz ve bu bolumler oldukca gergin cunku her yere duşman saklanmış olabiliyor. Bir anda pusunun ortasında kalabiliyorsunuz. Bir anda koridorun koşesinden birisi sizi taramaya başlayabiliyor. Duşman tepkileri cok hızlı ve cok fazla acıkta kalırsanız cidden cok kolay olebiliyorsunuz. Size gore yerlerini değiştirebiliyor, koşeleri kontrol ediyor ve sıkıştığınızda ustunuze el bombaları fırlatabiliyorlar. Siz başkasıyla catışırken yer değiştirip başka yere dayanıp saklanabiliyorlar. Yeri geldiğinde sıra sıra cıkıp sizi avlamaya calışıyorlar. Ben oyunu orta zorlukta oynamama rağmen pek cok bolumde cok fazla acık alanda kaldığım icin hızlıca olduğum oldu.
Duşman sizi gordu mu acımıyor ve koordine bir şekilde saldırmaya başlıyor. Gizlilik gerektiren gorevlerde ufak bir hatanızda ustunuze cullanıp hızlıca sizi oldurebiliyorlar. Bu yuzden catışmalarda bir yerlerin arkasına saklanmak ve mount denilen bir yere dayanmayı kullanmak gerekebiliyor. Muttefik yapay zekasında yine ufak sorunlar var ama bazı bolumlerde cok efektif olduklarını da ekleyebilirim. Yine de harika bir yapay zeka olmasa da bazı sekanslarda ve bolumlerde duşmanlardan oldukca gerildiğimi soyleyebilirim. Ozellikle oyunun zorluğunu arttırmak isterseniz zorlu catışmalara hazır olun.
Oyunun optimizasyonu oldukca başarılı:

Oyunun en sevdiğim yanlarından birisi de optimizasyonu cunku gercekten de kendisi ağızları acık bırakacak kadar başarılı. Oyunu Xbox Series S uzerinde oynadım ve kendisi yeni jenerasyonun en ucuz ve guc olarak en duşuk konsolu olmasına rağmen oyun 1440p 60 FPS ve 1080p 120 FPS calışabiliyor. Monitorum 120Hz calışıyordu ve tam 120 FPS alarak muthiş akıcı bir şekilde oyunu oynadım. Ustelik Xbox konsollarında AMD FSR da calışabiliyor bu sayede goruntuyu daha keskin hale getirebiliyorsunuz. Oyunun PlayStation 5 ve PC tarafında da optimizasyonunun oldukca iyi olduğunu gordum. Ozellikle 300 Dolarlık bir oyun konsolunda oyunun bu kadar stabil ve performanslı calışması oldukca etkileyici. Bu konuda geliştirici ekibi takdir etmek lazım. Ozellikle Series S konsolunun yeni nesil jenerasyonu geriye cektiğini ve engellediğini iddia edip yakınanlar mevcuttu. Bu konunun tamamen geliştiricilerle alakalı olduğunu gostermiş oldular.
Ozlendin Hans Zimmer: Ses ve Muzik Call of Duty muzikleri benim icin ayrı bir yere sahiptir. Sırf bunun icin Spotify uzerinde oluşturduğum bir playlistim dahi var. Ozellikle Call of Duty Modern Warfare 2 ve Modern Warfare 3 ’un muzikleri gercekten cok guzeldi. Orijinal uclemede ikinci oyunda Hans Zimmer ’ın; ucuncu oyunda ise Brian Tyler ’ın muthiş eserlerini dinlemiştik. Ara sahnelerde ve oynanış sırasında calan pek cok farklı muzik vardı. 2019 cıkışlı Modern Warfare ile başlayan ve dikkatimi ceken bir nokta ise oyun muziklerinin azaltılmış gibi hissedilmesiydi. Bazı oynanış sekanslarında hic muzik yoktu hatta. Ara sahnelerde ise hic dikkate değer muziklere rastlamadım.
Hazır Task Force 141 donmuşken Hans Zimmer veya Brian Tyler da tekrar gelip yeni bestelerle oyunu canlandırsaydı cok guzel olurdu. Oyunun muzikleri oldukca klasik bir aksiyon filmi muziği gibi ve akılda kalıcılığı neredeyse hic yok. Her ne kadar tum muzisyenlere cok buyuk saygım olsa da bu oyunda kullanılan muzikleri beğenemedim. Ses efektleri ise başarılıydı. Cevre sesleri, catışma sekanslarında mermilerin yanınızdan sıyrılıp gecmesi, telsiz sesleri ve ozellikle gemi gorevindeki fırtınalı ve dalgalı okyanusun ortasındaki bir gemide konteynarların ustumuzde doğru geldiği sırada ses efektleri bir araya gelince muazzam bir sekans ortaya cıkmıştı.
Klasik bir Call of Duty uzunluğu: Oyun kac saatte bitiyor?

Call of Duty oyunları genel olarak cok uzun suren oyunlar değildir. 7-8 saatte biten bir ana hikaye modu vardır ve oyuncular bir sonraki oyuna kadar multiplayer modunu deneyimlerler. Bu oyunda da formul değişmemiş ve 7-8 saatte bitebilen bir hikaye modunu bizlere sunmuşlar. Acıkcası ben daha fazla olmasını isterdim ama artık alıştığımız icin cok gozume batmadı. Oyunda toplam 17 adet bolum bulunuyor. Her ne kadar fazla gibi gozukse de bu gorevlerden bazıları sadece 5 dakika icerisinde bitirebiliyor. Bazıları 10-15 dakika ve bazıları da 30-40 dk aralığında surebiliyor. Toplam sureye baktığımızda ise Howlongtobeat verilerine gore oyunun ana hikaye uzunluğu 7 saat 42 dakika olarak belirtilmiş. Zorluğu duşuğe alıp daha hızlı ilerleyerek 5-6 saate kadar duşurebilmeniz mumkun ancak zorluk yuksekteyse ve oyunu yavaş oynamayı tercih ederseniz 8-9 saate kadar cıkabilmeniz mumkun. Ozellikle bazı gorevler ciddi dikkat istiyorlar. Genel olarak uzun olmayan ancak tatmin edici bir hikaye uzunluğuna sahip bir yapım karşımızda.
Oyun ulkemizde maalesef muthiş yuksek fiyata satılıyor:

Son olarak oyunun Turkiye fiyatından soz ederek incelemeyi sonlandıracağım. Bu bir eksi olarak yer alıyor ancak nihai inceleme puanını verirken bu faktoru değerlendirmeye katmayacağım. Cunku bu oyun yurtdışında 70 Dolara satılıyor ve genelde coğu pazarda fiyat bu şekilde. Bizim ulkemizde cok yuksek fiyatla satılıyor diye oyunun genel puanına etki etmek istemiyorum. Oyun Xbox, PS Store ve Steam uzerinde 1099 TL ’ye satılmakta. Bu fiyat gercekten cok uzucu ve bu fiyata değer mi değmez mi tartışmaya bile gerek olduğunu duşunmuyorum. Bizim ulkemiz icerisinde yapacağım değerlendirmede bu bir eksi ama objektif bir değerlendirmede artı veya eksi olarak değerlendirmek doğru olmayacaktır.
Sonuc: Bu yılın ses getirecek yapımlarından birisi ile karşı karşıyayız

İncelememizin sonuna gelirken bir sonuca varalım ve nihai puanımızı verelim. Call of Duty Modern Warfare 2 her ne kadar bazı ufak eksileri olsa da bu yılın kesinlikle ses getirecek oyunları arasında yerini alacaktır. Ozellikle oynanış ve grafik olarak bambaşka bir seviye soz konusu. Optimizasyon oldukca kaliteli ve ozlediğimiz Task Force 141 ekibini tekrar gormek coğu oyuncuya eminim cok iyi gelmiştir. Hikayesi basit olsa da yapılan başarı kurgu akıcı bir hikaye deneyimi sunuyor. Oyunun sonu da devam oyununa cok iyi bağlanmış durumda. Oyun genel olarak bir onceki Call of Duty oyunu Call of Duty Vanguard ’dan cok daha iyi bir seviyede. Ortalama ustu ve başarılı bir yapım olmuş diyebilirim.
NİHAİ İNCELEME PUANI: 85/100 Call of Duty Modern Warfare 2 incelememizin sonuna geldik. Sizler oyunu nasıl buldunuz? Oynama ve izleme fırsatı bulabildiniz mi? Sizler oyuna kac puan verirsiniz? Eklemek istedikleriniz nelerdir? Yorumlar kısmında değerli goruşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın. Bir sonraki inceleme yazılarında goruşmek dileğiyle. İyi oyunlar.