Skuter kullanımı son donemlerde tehlikeli goruntulere sahne oluyor. Koronavirus pandemisiyle birlikte yaygınlaşan elektrikli skuterın yol actığı kazaların bircoğu olumle sonuclandı. Tedbirsiz ve dikkatsiz kullanımlar tehlikeli boyuta ulaşmaya başladı. Bu kapsamda yurt genelinde denetimler sıklaştırıldı. İstanbullu gencler ise tartışmaların odağındaki skuter kullanımına ilişkin acıklamalarda bulundu. DHA'nın aktarımına gore; bircoğu skuterın megakentteki trafik icin kolaylık sağladığını soylerken, kaza gecirmelerine rağmen kullanmaktan vazgecmediklerini belirtti. Ote yandan gece yaşanabilecek kazaların onune gecebilmek adına fosforlu yeleklerin işe yarayacağını duşunenler kadar arac suruculerinden hoşgoru talep edenler de oldu. İstanbullu gencler skuter kullanmaktan vazgecmiyor
Bir yere yetişmesi gerektiğinde skuter kullandığını soyleyen Ela Erdem, “Vakitten kazandırdığı icin kullanıyorum. Ama tehlikeli hatta defalarca duştum. Genelde bir yere yetişmem gerektiğinde tercih ediyorum. Yol tenhaysa yoldan gidiyorum değilse kaldırımdan gidiyorum. Gelen aracı gormek icin ters yonden ilerliyorum. Yuruyerek yarım saatte varacağım yere skuter ile 10 dakikada gidiyorum. Bir kez yolda giderken arka freni tutmadı ve skuter ustume duştu. Neredeyse başımı yere carpıyordum, ucuz atlattım. Kotu duştum cevredeki insanlar yardım etti. Bineceğim zaman kısa mesafede frenlerini kontrol ediyorum.” dedi. Skuteri dikkatli kullanmaya calıştığını ve genellikle bisiklet yolundan gittiğini belirten Cemre Aydın, “Yelek giymem cunku ne işe yarayacak? Bir kere kullanırken skuterin tekerleri tramvayın raylarındaki boşluğuna girdi ve duştum. Dizimden yaralandım ama ağır değildi. Daha hızlı goturuyor, trafiğe girmiyoruz, yolu kısaltıyoruz.” diye konuştu. Okula gidip gelmek icin her gun skuter kullandığını soyleyen Alper Mlope de “Ulaşım acısından daha hızlı, trafikte kalmıyorum. Surmek tehlikeli ama zamandan cok kazandırıyor. Olabildiğince yolun kenarından gidiyorum. Onun dışında genelde bisiklet yolunu tercih ediyorum. Az insan varsa kaldırımı kullanıyorum. Yeleğe gerek olduğunu duşunmuyorum. Trafikte arac suruculerinden biraz daha hoşgoru bekliyorum. Bisiklet yolunun artması skuterleri daha az tehlikeli hale getirir.” ifadelerini kullandı. Taksiden daha uygun bir fiyatta olması sebebiyle skuter kullanmayı tercih ettiğini ifade eden Doğukan Demir de, “Skuter ile işe ve okula daha hızlı gidiyorum. Trafik saatinde toplu taşımayı kullanmak sıkıntılı oluyor. Kullanmayı da seviyorum. Gece saatlerinde taksiden daha uygun oluyor yarı fiyatına denk geliyor. Hem arac suruculerinin hem de skuter kullanıcılarının dikkatli olması gerekiyor. Bircok şofor skuterlileri normal bir arac olarak gormuyor. Yelek guzel bir fikir ben giyerim daha cok dikkat ceker. Ozellikle gece aydınlatması fazla olmadığı icin araclar gormuyor. Kaldırımdan gitmemek icin elimden geleni yapıyorum. Yolun da genelde sağından gidiyorum.” dedi. Samet Arıkan, “Skuter kullanmak daha mantıklı hem hızlı gidiyorum hem eğleniyorum. Ben kullanırken dikkat ediyorum ve kendime guveniyorum. Yola cıkarken arabanın olup olmadığına bakıyorum. İkili sığıyoruz, kullanıyoruz, eğlenceli oluyor.” diye konuştu.