Şimdi son 2 senedir ergenlikten midir nedir ellerime dikkat etmeye başladım

Gecen sene torpulemeyi bilmiyordum ve 3 ay oncesine kadar tırnağımı hic kesmemiştim oyle diyim sizlere
Bu sene liseye başlamıştım şimdi lise 2 oldum ve artık ellerim daha da onemli oldu benim icin
Yapısını hic sevmiyorum ellerim arkadaşlarımınkine gore buyuk parmaklarım da uzun.
Tombul olduğu soylenemez ellerimin ama hep minik bir elim olsun isterdim
Ama elimin parmaklarımın değişemeyeceğini anlayınca tırnaklarıma sardım tırnaklarımda bir oje mutlaka olur renkli olmasa şeffaf okul filan da dinlemem hep olur yoksa bazen yiyorum

Son 1 aydır tırnaklarım soyulmaya başladı soyulunca haliyle yumuşuyor ve kırılmaya yuz tutuyor ben de kokten kesiyorum biraz uzayınca yine soyulma yine soyulma
Ne yapacağım hicbir fikrim yok soyulduğunu gorunce aşırı sinirleniyorum hemen soymaya devam ediyorum o yuzden hep koyu renk suruyorum gormemek icin
Limon zeytinyağı vs her şeyi denedim yalnız duzenli uygulamadığım icin pek bir faydasını goremedim haliyle
Hicbir zaman uzerine mukemmel desenler yapabileceğim kadar da uzayamadı malesef bu sefer uzasın istiyorum ama guclu bir şekilde uzasın istiyorum yumuşacık tırnaklarım olsun istemiyorum ne yapmalıyım?
Ha bir de son zamanlarda aklıma manikur olayı takılıyor 15 yaşındayım annem erken kızım ama istiyorsan yaptır yani dedi siz ne diyorsunuz bu işe ellerim buyuk ve tuylu tuylerle başa cıkıyorum neyse de buyuk olduğu icin bakımlı değilmiş gibi geliyor bana..
Hep yakın arkadaşlarımın elleri minicik, erkek eli gibi ellerim hani muzikle uğraşıyorum o acıdan avantaj ama bakımlı dursun istiyorum artık

Ha bu da bugun yaptığım gazete desenli ojem