Eğer koyu renk ojelerden hoşlanmıyorsanız ve illa ki acık renk ojeler surmeyi tercih ediyorsanız..

fakat tırnaklarınızda renk bozuklukları varsa ve acık renk ojelerle bunları kapatamıyorsanız uzulmeyin...ve kendi keşfim olan oje onerilerini okumaya devam edin...

OJELERİNİZİ SATIN ALIRKEN İZLEYECEĞİNİZ YONTEM

1-) Once istediğiniz renkte oje edinin.....orneğin acık pembe istiyorsunuz

2-) Sonra istediğiniz ve aldığınız rengin hangi renklerin karışımından olduğunu duşunun........
ornekteki gibi pembe renk sectiğinizi varsayarsak pembe renk..kırmızı ve beyazın karşımından meydana gelir...

3-) rengi meydana getiren renklerden hangisi daha koyu ise o rengi satın alın
orneğimize gore duşunursek kırmızı oje edinmeniz gerekir....koyu renk ojeniz kesinlikle metalik olmamalı mat olmalıdır

orneğe gore 1 adet acıkpembe ve bir adet kırmızı oje edindik

OJEYİ SURME YONTEMLERİ

Diyelim orneğimizdeki gibi bir adet kırmızı ve bir adet acık pembe ojeniz var

1-) once koyu renk ojenizi (orneğe gore duşunursek kırmızıyı )tek kat halinde tırnağınızdaki tum renk farklılıklarını kapatacak şekilde surun ve kurumasını bekleyin

2-) Sonra olmasını istediğiniz esas rengi (orneğe gore duşunursek pembeyi) tek kat halinde surun ve kurumasını bekleyin

3-) Daha acık renk sonuc isterseniz..2. adımda surduğunuz ojenizi 2. kat kuruduktan sonra tekrar 1 kat daha surun...

Boylece dilediğiniz acık renk ojeye hem de tırnağıızdaki butun renk farklılıkları ve bozuklukları kapanmış şekilde kavuşacaksınız... acık renk oje satın alırken acaba ortucu mu değil mi diye duşunmeyeceksiniz...

ONEMLİ NOTLAR :

daha dayanıklı sonuc icin cabuk kuruyan değil normal ojeleri tercih edin

sectiğiniz 2 renk ojenin de markası ve cinsi aynı olmalı

sakın 2 farklı rengi tek şişede birbirine karıştırma gafletine duşmeyin aynı sonucu alamazsınız..farklı şişelerde farklı renkler olarak barınmalılar

oje surmede cok usta olmayan biri iseniz..sectiğiniz acık renk oje metalik değil (pastel yani mat) olmalıdır..metalik renkler kuruyunca fırca izleri ve hareler bırakabilir...

kendim denedim kendim buldum ve cok işime yaradı....yontem biraz karışık ve uzun gibi gorunse de aslında cok basit....yazarak anlatması uzun suruyor..uygularken oyle değil