kızlar guzellik merkezindeki kız cildim cok kuru oldugu icin parafini onerdi. internetten arastırdım sizlede paylasmak istedim. haftaya deneyecem...

Guzel eller icin parafin bakımı

Kış gunlerinde ellerinizin kurumasından mı şikayetcisiniz? Cildi yumuşacık yapan parafin bakımını deneyebilirsiniz.
Yaşadığımız bol karlı şu kış gunlerinde cildimizin hava koşullarından olumsuz etkilendiği bir gercek. Sıfırın altında seyreden soğuk havalar nedeniyle kuruyan, kimi zaman pul pul dokulen ellerimizin de yoğun bir bakıma ihtiyacı var. El ve ayaklarınızın soğuğa meydan okuyarak her zaman yumuşacık olmasını istiyorsanız, tercih edebileceğiniz yontemlerden biri de parafinle yapılan el ve ayak bakımı.

Şu sıralar guzellik merkezleri ve kuafor salonlarında giderek yaygınlaşan bu yontem, bakımlı kadınların ilk tercihleri arasında. Parafinle el ve ayak bakımı yapan Nişantaşı'ndaki Kuafor Cenk'in sahibi Cenk Kocak, son donemde muşterilerinin buyuk coğunluğunun bu yontemi tercih ettiğini soyluyor:

"Normal manikur ve pedikurunu duzenli olarak yaptıran muşterilerimiz haftada bir parafin bakımını da mutlaka yaptırıyorlar. Ozellikle kış aylarında tavsiye ettiğimiz parafin, iceriğinde hicbir kimyasal maddenin bulunmadığı bol vitaminli ozel bir urun. Ozu mum ve meyve vitaminlerinden oluşuyor. El ve ayaktaki olu hucreleri yok ediyor, canlandırıcı ozelliği var. Malzemeleri yurtdışından geliyor. Fiyatlar da uygun. Bir uygulama 10 milyon TL."

Kuafor Cenk'de parafin uygulaması yapan Bahar Dal uygulamayı şoyle anlatıyor: "Normal manikur ve pedikur yapıldıktan sonra dezenfekte edici jel suruyoruz ve bu jeli masaj yaparak yediriyoruz. Parafine girmeden once elastin ve kolajenli tamamlayıcı emulsiyon suruyoruz. Bu da ciltteki yağ oranını dengeliyor. Daha sonra eller sıvı haldeki ve vucut sıcaklığındaki parafine sokulup kısa bir sure bekletiliyor. Cıkardıktan sonra elin uzerindeki parafin donuyor. Uzerine strech film kaplanıyor. Onun uzerine de ozel eldivenler gecirilip bekletiliyor. Bu bekleme suresi cildin ozelliğine gore belirleniyor. Kuru bir ciltse 10-15 dakika civarında, normal bir ciltse 6 dakika. Eldeki parafin kolaylıkla soyularak cıkarıldıktan sonra bir başka yumuşatıcı urun daha uygulanıyor ve işlem sona eriyor. Bu yumuşaklığın kalıcılığı da yine cildin ozelliğine gore belli oluyor. Cok kuru ciltlerde 2- 3 gun ama biraz yağlıysa bir hafta nem oranı korunuyor."

Parafinle el ve ayak bakımını haftada bir mutlaka yaptırdığını soyleyen 35 yaşındaki tekstilci Funda Kurnaz, bu yontemin cok rahatlatıcı olduğu goruşunde: "Ozellikle kış aylarında ellerimde kuruma, pullanma oluyor. Benim cildim aşırı kuru. Bu parafin bakımı inanılmaz yumuşatıyor. Etkisi de uc dort gun suruyor. Uygulama yapılırken de cok keyifli. Ele masaj yapılıyor. Bu da cok rahatlatıcı."