Merhaba arkadaşlar,
Konularda coğu kişi tarafından sorulan,merak ettiğiniz tırnak-el bakımlarımı burada paylaşmaya karar verdim
Her konuya bircok kere yazmak yerine ayrı bir konu acmak daha iyi olacak

Kimse inanmasa da benim de tırnaklarım zamanında cok gucsuzdu,kırılmalar soyulmalar bende de vardı ve uzatamıyordum
Yaptığım bakımlarla guclendirdim artık bakımları duzenli olarak yapmama gerek kalmadı ama arada gucsuzleştiği donemler oluyor
O zaman tekrar bakımlara devam ediyorum

İşte kullandığım urunler,yaptığım bakımlar ve tırnak bakımı icin ipucları;

* Oncelikle eller ve tırnaklar icin olan,genelde gliserin iceren el kremlerini kullandım
Kullandıklarım Neutrogena El ve Tırnak Kremi,Avon Gliserinli el kremi
Neutrogena'dan cok memnun kaldım kremi surduğumde tırnaklarıma kremle masaj yaptım
Urun bu:

Duzenli olarak kullanıldığında ve bahsedeceğim diğer bakımları uyguladığınızda farkı goreceksiniz

* Guclendirici tırnak cilaları kullandım ama onların işe yaradığını duşunmuyorum,sadece tırnak uzerinde bir katman oluşturarak carpmalara ve soyulmalara karşı daha direncli yapıyor
Yani herhangi bir tırnak cilası da bu işi gorebilir
O yuzden tırnaklarınız gucsuzse ev işi yaparken ya da ellerinizi cok kullanacağınız bir iş yaparken oje olmasa bile tırnak cilası kullanmanızı oneririm

* Suyla fazla temas edilecek işlerde eldiven kullanın su tırnağı uzatıyor ama gucsuz uzatıyor,soyulmalar oluyor

* Tırnaklarınızı limonla ovabilirsiniz ama bunu cok sık yapmayın sararmasına sebep oluyor

* Avon'un tırnak guclendiricisini denedim,bu tırnak cilası gibi değil tırnak bu urunu emiyor ve bir sure sonra kendiliğinden yok oluyordu
Hala bu urun var mı bilmiyorum ama ben duzenli kullanmış ve sonuc almıştım

* Tavsiye uzerine aldığım Menekşe yağı
Bu da tırnağı guclendiriyor pamuk yardımıyla tırnağa surup kullandım,hala arada kırılmalar soyulmalar oldukca kullanıyorum

*Bir diğer yağ-bunu yeni keşfettim- Keten Tohumu yağı
Keten Tohumu yağı tırnakları sertleştiriyor ve daha hızlı uzamasını sağlıyor

Menekşe yağı ile Keten Tohumu yağını karıştırıp kullanmayı duşundum,deneyeceğim bakalım nasıl sonuc verecek
Siz de bu şekilde deneyebilirsiniz

*Gliserinli el kremlerinden bahsetmiştim
Sadece gliserin de kullanabilirsiniz,pamuk yardımıyla tırnaklara masaj şeklinde uygulanabilir

* Tırnaklarınızı mumkun olduğunca bir yerlere carpmamaya ozen gosterin
Tırnakta oluşan kucuk beyaz lekeler carpma sonucu oluşuyor
Aslında bu konu hakkında cok fazla fikir var
Bazı kaynaklar vitamin eksikliğinden,bazıları kalsiyum bazıları protein eksikliğinden bazı yerler de cinko eksikliğinden kaynaklandığını soyluyor
Bazı yerlerde de tırnağın uzerinde oluşan hava boşluklarının tırnak yuzeyinde beyaz lekelere yol actığı yazıyor
Buna bizzat şahit oldum aslında,sert bir carpmadan sonra tırnağımda kocaman beyaz bir lekeyle karşılaştım
O yuzden tırnaklara nazik davranmak onemli

*Mumkun olduğu kadar tırnak makası kullanmayın,hatta hic kullanmayın,ben kullanmıyorum ellerim icin
Torpu ile şekillendirip kısaltıyorum

*Butun bunlara rağmen tırnaklarınız soyulmakta ısrar ediyorsa ve sac dokulmeniz de varsa bunyenizde bir şeyler eksik olabilir
Protein,kalsiyum,cinko desteği anlanız gerekebilir,doktora gorunmenizde fayda var

Aslında cok yere ekledim ellerimin resmini,ama bilmeyenler olur diye buraya da ekliyorum
Keşke onceki hali de olsaydı da bir oncesi-sonrası yapabilseydim

..... ..... ....

Şimdiii gelecek olan muhtemel sorulara da şimdiden cevap vermek istiyorum

*Bu kadar uzun tırnak pislik barındırmaz mı?

Bakımını ve temizliğini yaptığınız surece hayır.
Tırnaklar cok az bile uzun olsa mikrop olur zira mikropların biriktiği yer tırnağın dibi
Yani bu kadar uzun tırnak cok mikroplu olur,biraz kısaltın tarzı yorumları cok alıyorum,cok kısa bile olsa mikroplar dipte birikeceği icin değişen bir şey olmaz

*Temizliği icin ne yapıyorum?

Ellerimi sık sık yıkayan biriyim zaten,ellerimi yıkarken tırnak fırcamla (bu herhangi bir diş fırcası da olabilir) anti bakteriyel bir sıvı sabun ya da herhangi bir sabunla tırnak diplerimi de temizliyorum
Temizlik cok onemli,uzatmaktan cok daha onemli
Fırcayla tırnak diplerini ve yuzeyini mutlaka temizlemelisiniz

Şimdilik bu kadar,aklıma gelen her şeyi yazdım başka bir şey kalmadı sanıyorum ama aklıma gelen olursa yine eklerim

Yazdıklarımı denemek isteyenler ve deneyenler gelişmeleri yazarsa memnun olurum,boşuna yazmadım değil mi butun bunları

Başka sorunuz olursa sorabilirsiniz
Umarım istediğiniz sağlıklı tırnaklara ve bakımlı ellere kavuşursunuz