Oncelikle tercihen sarı renkte ince uclu bi fosforlu kalem alıyoruz (bende bir tane eşantiyon var onu kullandım ama ucunun ebatını bilmiyorum)
Sonra eğer kalemi acıp haznesini boşaltma imkanımız varsa onu yapıyoruz, yoksa da sorun olacağını zannetmiyorum ama ben uc kısmını cıkarıp oraya biraz oje koydum kurutmak icin. daha sonra sunger ucu kağıda bastırarak murekkebini atmasını sağladım ve asetonla ucu kuruttum.
Daha sonra beyaz ojemizi herhangi bişeyin ustune oje kuruyacağı icin cok fazla değil de bi miktar dokuyoruz (kalın tabaka olmaması icin ojenin şişesine birkac damla aseton dokerek inceltebilirsiniz)
Sonra isterseniz tırnak uclarını bant yapıştırarak ayırıyoruz, ama ben bununla uğraşmadım cunku pratik olmuyor. Kalem ucu kontrol sağlıyor. Kalemin ucunun yarısını ojeye batırıyoruz ve tırnağımıza ustten alta doğru suruyoruz. Yanlamasına da surebilirsiniz ama oje tırnağın sonuna kadar yetişmeyebiliyor, baş parmakta sıkıntı olabilir. Ustten alta doğru surunce de duzgun bir cizgi yakalamanız mumkun, cunku fırca gibi kaygan değil.
Bitince de ıslak mendille kalemin ucunu siliyoruz.. İşte bu kadar.. Herkese iyi frenchlerşakkıdı
not: bir oğrenci zihniyeti urunudursırnaşık şey
puf nokta: Eğer kalemi ustten alta doğru cekince duzgun bir cizgi elde edemiyorsanız, tırnağın ortasından başlayarak sağa ve sola doğru iki seferde yanlamasına kullanabilirsiniz. Uclara doğru oje yetmez de boşluk kalırsa, kaleme az miktarda oje alıp ustten alta doğru veya sadece boşluğa dokundurarak doldurabilirsiniz. Ojeyi surerken bastırmadan yapmalısınız, eğer ilk seferde olmazsa yapamıyorum demeyin, ıslak mendille silin tekrar deneyin
