Evet arkadaşlar uzun zamandır hic aralıksız oje suruyordum. Birini cıkarıp diğerini suruyordum cunku tırnaklarım ojesizken kotu hissediyordum. Ama dun ojemi sildikten sonra baş parmaklarımın tırnaklarının iki kenarından 3 4 farklı yerden kırıldığını fark ettim diğer tırnağımla başparmağımın tırnağını yukarı doğru kaldırmaya calışınca midem bulandı cunku tırnağım lastik gibiydi.. Bildiğiniz lastik gibi yukarı aşağı esneyip duruyordu. Ayrıca işaret parmağımın tırnağı nasıl anlatacağım bilmiyorum ama _işaret parmağınızla kendinizi gosterin tırnağın ucunu goreceksiniz oranın katmanlar halinde ayrılması_ korkutucuydu. Hemen annemi aradım o da gencken yaptığı tarifini verdi bir hafta oje surmeyip hergun yap bunu sonra da hafta da 3 4 gun yapmaya devam et dedi kendisi 1 seneye yakın kullanmış şimdi tırnakları sert hic kırılmıyor. Yumuşaklaşırsa da hemen bunu yaparım yine dedi. Evet fazla konuşmadan tarifi yazıyorum ki zaten coğunuz biliyorsunuzdur bence.

Tırnak yumuşaklığı icin,
Yarım limonun suyu
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı(ben saf zeytin yağı kullandım)
1 yemek kaşığı(abartmadan yani silme diyebiliriz) vazelin

Bu 3 malzemeyi birbirine iyice karıştırıyoruz vazelin yayılacak iyice krema gibi bir şey olucak. Bunu tırnaklarımıza suruyoruz ellerimize de surebiliriz ki ben suruyorum. Yarım saat bekletip yıkıyorsunuz. Ben sonrasında gliserinli el kremimi de suruyorum.
Buzdolabı harici bir dolaba koyabilirsiniz. Ertesi gun vazelin biraz donmuş ve yağ ustune cıkmış olacağı icin karıştırıp surun yine
Ben ilk defa dun yaptım ama tırnaklarım dunden cok daha iyi durumda.. Sevindim yani.

İşaret parmağımda olduğu gibi katman şeklinde kalkma veya tırnak ustunun şeritler halinde soyulması icin;
Bepanthen krem (mavi kutulu olan)

Her gece yatmadan once bepanthen kremi tırnaklarınıza surup yatıyorsunuz bu kadar basit

Bilenler vardır mutlaka bunları ama tırnak konusundan cok şikayetci olan vardı. Benim durumumda olanların dikkatini cekeceğini duşundum. Gule gule kullanın