Bugun tırnaklarım bana her zamankinden daha cirkin gozuktu girdim foruma baktım baktım biotin hakkında birkac şey duydum her tırnağa hem saca hem cilde iyi geliyormuş medobiotin almalarını istedim annemlerden solgar formula snh almışlar işe yararsa burdan bilgilendirme yapacağım. Sadede geleyim okuduğum bir kac yazıda limon zeytinyağı gliserin vs okudum ve ayrıca limonun tırnağın ucundaki sinirleri kotu etkilediğinide oğrendim celişkide kaldım aynı şekilde internettede araştırma yaptım her tırnak sorunu bir vitamin eksikliğinin gostergesiymiş. Benim ozellikle ustu soyulan tırnağım var hidroklorik asit yetersizliğinden bahsediliyor en kısa zamanda eksikliği gidermeyi deneyeceğim. Peki sizin probleminiz nedir ? Buyrun .
Sağlıklı ve bakımlı tırnaklar kişiye cekicilik kazandırır. Tırnaklar aynı zamanda kişinin sağlığını ve alışkanlıklarını da yansıtır. Parmak uclarımızı koruyan ve ellerimizin gorsel guzelliğini ortaya cıkaran tırnaklarımızın bazı vitamin eksikliklerinde bize uyarılar gonderdiğini ve bu nedenle onlara iyi bakmamız gerektiğini biliyor musunuz?
Tırnaklar; parmak uclarını koruyan, tutmayı ve zarif el işlerine olanak sağlayan bir deri ekidir. Tırnak kokundeki deriden gelişen sert boynuzsu yapı olan tırnak plağı, elde 3-4 ay, ayakta ise 6-8 ayda uca doğru uzamaktadır. Doğan Sağlık Grubu Dermatoloji uzmanlarından Uz. Dr. Cevat Yegani; pek de onem vermediğimiz tırnaklarımızın bazı vitamin eksikliklerinde bize uyarılar gonderdiğini ve bu nedenle onlara iyi bakmamız gerektiğini belirtiyor.
Peki Bu Uyarılar Neler?
· Tırnak yuzeyleriniz puruzlu ise; folik asit ve C vitamini ihtiyacınız var.
· Tırnak uzerinde beyaz lekeler var ise; protein veya cinko eksikliğiniz var.
· Tırnaklarınız soyuluyorsa; hidroklorik asit yetersizliği mevcut.
· Tırnaklarınız kuru ve zayıf ise; A vitamini ve kalsiyum ihtiyacınız var.
· Tırnak renginiz koyu ve şekli bozuk ise; B12 vitamininiz eksik.
· Tırnağınızı cevrelen etler kızarık ise; metabolizmanınız zayıflığına işaret ediyor.
Sağlıklı Bir Tırnak Nasıl Olmalı?
Sağlıklı bir tırnağın; parlak puruzsuz yuzeyli, esnek ve dış etkenlere direncli olduğunu belirten Uz. Dr. Yegani, "Tırnak sağlığını korumak icin, sert manikur ve pedikurden sakınmalı, oje cozuculeri sıkca kullanmamalı ve mumkunse el yıkandıktan sonra nemlendirici kullanmalıyız. Her hangi bir renk ve şekil değişimini fark edince de mutlaka dermatoloji uzmanına danışınız" diye konuşuyor.
Tırnağına Bak Eksik Vitamini Bul
El ve Ayak Bakımı0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- El ve Ayak Bakımı
- Tırnağına Bak Eksik Vitamini Bul