Şekli yamuk ayak tırnağı..Lutfen yardım edin
El ve Ayak Bakımı0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Kadınca
- El ve Ayak Bakımı
- Şekli yamuk ayak tırnağı..Lutfen yardım edin
-
31-10-2022, 12:30:09Merhaba arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım. Uzun suredir forumu takip ediyordum ama artık dayanamayacağımı duşunup belki burada bir yol, care bulurum umidiyle uye oldum. 8 senedir ayak baş parmağımla başım belada. Tırnak batması vardı bende ve ilkinde iltihaplıyken yarısı cekildi, daha sonra da tam 3 defa tamamen cekildi tırnağım. Hepsi cerrahlar tarafından yapıldı bu arada. Ozellikle son 3-4 senedir ciddi anlamda şekli bozuk. Yamuk cıkıyor yani tırnağım. Arada tırnak batması şeklinde de ağrılarım oluyor. Kac defa doktora gittim bunun icin, mantar vardı ve ondan dolayı cildiyenin verdiği ilacı kullanmıştım. Son olarak 2-3 ay kadar once yanlış hatırlamıyorsam Ortopediste gittim, alakasını tam kavrayamamıştım ama tırnak konusunda uzman olduğunu soylediler, tavsiye uzerine gittim. Ayak baş parmağımda doku kaybı olduğunu, bunu yapan doktorların baş parmağımdaki dokuları oldurduğunu ve caresi olmadığını soyledi. Tırnak batığını tedavi edebileceğini ancak tırnağımın yamuk cıkmaya devam edeceğini soyledi. Ağlamaya başladığımda da gerisini cok fazla duymamıştım ama anneme estetikle halledilebileceğini soylemiş. Bu konuda herhangi bir şey duydunuz mu acaba? Tırnağımın yamukluğu nasıl tedavi olur hangi doktora gitmeliyim tavsiye verebilecek biri var mı acaba?? Gercekten cok caresizim, ayağım olduğu icin şukrediyorum ama utancımdan yıllardır onu acık ayakkabı bile giyemiyorum, yazın benim icin kabus ozellikle. Arkadaşlarım arasında da dalga konusu oldum yazın bile surekli corapla gezdiğim icin... Bu arada yaşım 21. Elimden geldiğince durumumu ozetlemeye calıştım. Anlayışınıza ve tavsiyelerinize sığınıyorum... Umutla bekliyorum cevaplarınız... :85::85: