Merhabalar KK'nın guzel Hatunları...

Takma tırnak kullananlarınız oldu mu hic?
Veya protez, kalıcı oje kullananlarınız?

Bilen bilir, ben 2 cocuklu calışan bir kadınım.
Haliyle, bakım yapmak benim icin ekstra bir efor demek.
Bazen bırakın bakımı, sacıma başıma bakmaya vaktim bile olmuyor.
Gunum gunume tutmuyor kısaca.

Fakat her kadın gibi ben de bakımlı olmayı, şık gorunmeyi, ellerimin de guzel gorunmesini seviyorum.
O yuzden kendime bir yontem buldum, size de bunu anlatmak istedim.
Umarım faydalı bir bilgi olur.

Ayrıca altını cizmek istiyorum, profesyonel tırnak bakımından anlayan biri değilim.
Sadece kendim icin pratik ve şık olabilecek şeyleri deniyorum o kadar.

Ofisimizde bulunan bir bayan devamlı kalıcı oje yaptırıyor.
Kalıcı oje cok guzel gorunen ve ev temizliği de dahil olmak uzere, eller ile yapılan her turlu şeye dayanıklı bir tırnak bakım cozumu. İyi bir yerde yaptırdığınız kalıcı oje yaklaşık olarak 4-5 hafta kalıcılığını koruyor. Tırnakları cabuk uzayan biriyseniz bu zaman değişebilir tabii ki.
Fakat pahalı bir işlem. En uygunları 100 TL'den başlıyor, şekil, desen ve yaptırılan yere gore fiyatlar değişkenlik gosteriyor.
Eğer butceniz ve 3 saat gibi zamanınız varsa, tabii ki guzel bir secenek.
Ayrıca, tırnaklarınızın zamanı geldiğinde tekrar gidilip işlem yapılan yerde temizletilmesi gerek.
Kendiniz asiton vs. gibi bir malzeme ile kalıcı ojeyi cıkartamıyorsunuz.

Bunu yaptırmayı cok istedim, ancak bir turlu olmadı.
Cunku hep araya birşey girdi, randevu aldım ailemde biri vefat etti randevuya gidemedim.
Tekrar randevu aldım bir farklı onemli işim oldu yine randevumu iptal etmek zorunda kaldım.
Sonunda gidemeyeceğime kanaat getirip bir daha randevu almadım.
Ve dedim ki, her 2-3 ayda bir bu butceyi kendime ayırabilir miyim?
Bunun daha uygun ve kolay yolu yok mudur?

Başladım internetten araştırmaya...

Takma tırnakta karar kıldım ve baştan deneme maksatlı hem internetten hem de yakınımdaki bir yerden takma tırnak satın aldım.

Sonuclar umduğumdan cok daha iyi...

Oncelikle uygulaması cok kolay.
Kendi tırnağınızın boyutuna gore ayarlanabiliyor olması guzel.
İsterseniz tırnak makası ile kısalta bilir, istediğiniz şekilde torpuleyebilir.
Asiton vasıtası ile uzerinde bulunan (desenli aldıysanız eğer) deseni cıkartabilir.
İstediğiniz şekilde oje ile susleyebilirsiniz.

Bu anlamda sınırsız secenek sunuyor.
Kullanılan markaya gore ki ben Solingen marka olan tırnakları tercih ettim, dayanıklılığı da değişiyor.
Duzgun ve doğru bir şekilde tırnağınıza takma tırnakları yapıştırdığınız taktirde, 1 hafta boyunca (uzunluğa da bağlı olarak) zarar gormeden kullanabilirsiniz.
Ben denedim ve tatilde kullandım.
Havuza da tırnaklar ile girdim ve herhangi bir sorun yaşamadım.

Ofiste de ellerimin guzel gorunmesi beni motive ediyor.
Zaten iki cocuklu bir maraton icerisindeyim, acıkcası beni mutlu eden birşey oldu bu tırnaklar.
Hem ellerim bakımlı gorunuyor, hem de bir cok kişi "tırnakların ne kadar guzel, kendin mi yaptın" gibi yorumda bulunduğunda, daha mutlu oluyorum...