ben yaklaşık3,4 senedir tırnak mantarı ile mucade etmeye calışıyorum.acık ayakkabı kesinlikle giyemiyordum.hergun banyo(hic şaşmaz) yapmama rağmen tırnağımda mantar oluştu.
aslında şoyle epey once ellerimde ve ayaklarımda egzema illeti cıktı.(ufak ufak yuzlerce su baloncukları)o kadar cok cıktı ki avuclarımın ici parmaklarımın arası ustu aynı zamanda ayaklarımdada vardı. cildiyeye gittim bana hap ve merhem verdi. su baloncukları gectikten sonra ayak tırnağımdan iki tanesinde beyaz kalın tırnak cıktı.duzenli kullanımdan sonra gecti ve bir dahada tekrar etmedi. ama bundan bir sene sonrada ofiste calışırken aşağı taraftan dolapa dosya koyarken(ayağımda converse vardı) hem konversimin ayak uc kısmı yırtıldı hemde sağ buyuk baş parmağımın başlangıc noktasındaki kemik inanılmaz derecede ağırdı. ole boyle derken 3 ay boyunca ben baş parmağımı aşağı hareket ettiremiyordum acıyordu.sonra derken o tırnağım kalınlaştı-sarardı ve nehayetinde mantara donuştu.
inanılmaz rahatsız edici bir goruntuydu...eczaneden nibulen tırnak cilası seti aldım... fayda bile etmedi sinirlendim bıraktım.yaz gelio acık ayakkabı giymek istiyorum dedim ve tırnağımı bi gun sonuna kadar kestim.sonu dediğim tam kokune kadar tırnağın en dibine kadar...(tırnağımın ici boş ama pislik cıkıo deri cıkıo icinden ayrıcada pis kokuo) mikrop kırıcı ne olabilir diye duşunurken aklıma DOMESTOS geldi. doktum. doker dokmezde kopurmeye başladı. sonra bol su ile duruladım. iki gunde bir yapıyorum bunu ve inanın yeni tırnak gelmeye başladı... tam uzamadı o sarı kısmı uzadıkca kesicem biraz daha uzamasını bekiyorum... dilerim sonu duşunduğum gibi olur.
ayağınızı terden nemde uzak tutun. hergun corap değiştirin...
tum bunları bilerek detaylı anlattım. cunku hepsi birbirine bağlı bence...
dilerim yardımcı olurum.
saygılar