Merhaba,
Benim tırnaklarımla ilgili sorunum yıllar oncesine dayanıyor ve artık bıkmış durumdayım. 15 sene once kadar yanlış ayakkabı secimi yuzunden ayak baş parmaklarımın ikisi de morarmıştı, doktora gittiğimde cekmedi ve zamanla duzeleceğini soyledi. Yıllar icinde o curuk mor tırnak gitti fakat tırnaklarım asla duzelmedi hep kalınlaşma, altında boşalma, koku problemi vs. oluyordu. Ben de tırnak mantarı olduğumu duşunerek ilac kullandım kendi kendime ama sonuc alamayınca tekrar doktora gittim ama doktor mantar olmadığını soyledi ve kremsi bir ilac vermişti( tupte bir krem hatırlayamıyorum). Bir sure onu kullandım tam duzeliyor dedim ve sadece tırnağın uc kısmında hastalık varmış gibi gorunuyordu ben de o kısmı kestim. Ama olumcul bir hata yapmıştım. Ve o zamandan beri tırnaklarım "hic" uzamadı.. Son iki yıldır uc kere farklı doktora gittim hepsi de uzaktan şoyle bakıp mantar bu dediler. Hap ve cila verdiler, aksatmadan kullandım aylarca ama hic duzelmediği gibi daha kotu oldu. En son bir ayak bakım merkezine gittim. Tırnakları incelttiler, kestiler(bundan 250 lira aldılar) ama kucucuk kaldı ve hala uzamıyor.. Ayrıca bu sene icerisinde tırnak yatağım da kayboldu. Tırnak bakım merkezinde tel ve ya bant takılması gerektiğini soylediler. Birine bant takıldı(450 lira). Diğer tırnağıma da mantar sorununu cozdukten sonra tırnakta yer olursa tel&bant takılacağını soylediler. Ve o mantar ilacı 370 liraymış. Benim de artık param kalmadığından ve durumun gecip gecmeyeceğini bilmediğimden almadım ilacı. Tırnaklarım o kadar kotu ki acık ayakkabı terlik hicbir şey giyemiyorum iki yıldır. Fotoğraflardan gorursunuz.. Bir suru para odedim ve sonuc sıfır. Tırnağın o bozulan yatağı nasıl duzelecek, bu tırnak nasıl uzayacak, rengi nasıl duzelecek hic bilmiyorum. Doktorlara da guvenim kalmadı. İnternetten ilac ve yontem araştırıp duruyorum.
Kısacası hem sağlık acısından hem de estetik acıdan korkuyorum asla duzelmeyecek tırnaklarım diye..
Butun tavsiyelere acığım. Benzer durumda olan varsa cevap verirse buyuk iyilik yapmış olacak.
Teşekkurler.
Tırnaklarım asla duzelmiyor
El ve Ayak Bakımı0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Kadınca
- El ve Ayak Bakımı
- Tırnaklarım asla duzelmiyor