Merhabalar, Tırnaklarımı yaklaşık 3-4 sene once yeme problemim vardı. Neredeyse dibine kadar yiyordum( Kanlı bir goruntusu vardı ellerimin hep

) Protez tırnak uygulamasıyla yeme probleminden kurtuldum, tırnaklarım ama cok gucsuzdu o zamanlar kalyon kullanarak bu problemi halletmiştim. Ama zamanla tırnaklarım cok gucsuzleşmeye başladı. Uzama konusunda bir problem yaşamıyorum ama tırnaklarım (ozellikle işaret parmağımın tırnağı ) katman katman soyulup gucsuzleşiyor ve haliyle kırılıyor. İşaret parmağımın tırnağını ise uzun zamandır bu problemden dolayı uzatamıyordum bile. Cok fazla tırnak sertleştirici denedim onun dışında tırnak onarıcılarda denedim kalyonu tekrar denedim ama hicbiri işe yaramadı umudumu artık kesiyordum ta ki yabancı blogları okuyana kadar. Sarımsak suruyorlardı tırnaklarına. Araştırdığımda yabancılarda bunu uygulayan cok fazla kişi var. Bende en başta bu şekilde uyguladım. Taze sarımsağı 2ye bolup tırnaklarıma suruyordum ve yaklaşık 20dk bekletiyordum. Yada sarımsağa tırnaklarımı batırıp sarımsağın suyuyla tırnaklarımı ovuyordum. 1-2 yapıştan sonra bile farkedilir bir sertleşme gozledim. Daha etkili nasıl uygulayabilirim diye araştırmaya başladım. Bu sefer şeffaf ojelerin icine sarımsağı minik minik doğrayarak icine aktarıp kullananları okudum. Birde bunu deneyeyim dedim ve aradığım şey meğerse buymuş. Tırnaklarım iyice sertleşti. Soyulan ve incecik kağıt gibi olan yerlerde bile sertleşme cok cok iyi. Butun bunların ama tek kotu bir yanı var koku. Ozellikle hazırlanılan sarımsaklı ojeyi surerken ki o koku beni mahvediyor. Ustune başka bir oje surulmezse de buram buram kokuyor. Ben palmolive'in koku giderici jel sabununu kullanmama rağmen hafifde olsa hala kokuyu alıyorum. Ama kırılmayan sert tırnaklar icin kokuyu gozardı ediyorum.
Umarım bu yazdıklarım birinin işine yarar. Sarımsaklı ojeyi sizde hazırlayıp kullanmak isterseniz ojenin yaklaşık yarıya kadar inmiş olmasına dikkat edin cunku eklenen sarımsaklarla taşabilir. Birde sarımsağı ekledikten sonra ojenin kullanım suresi azalıyormuş. Ben yaklaşık 2 haftadır her oje değiştirişimde sarımsaklı ojeyi uyguluyorum henuz bir bozulma gozlemlemedim ama birkac hafta sonra bozulabileceğini duşunuyorum. Ben evde şeffaf ojem olmadığı icin elimde bulunan flormar'ın max growth ojesini kullandım. Siz ama herhangi ucuz bir ojeyi kullanarak yapabilirsiniz cunku okuduğum bloglarda herhangi bir ojeyi kullanabilirsiniz diyorlardı. İkinci şişemi bende herhangi bir şeffaf ojeyle hazırlayacağım. Ojeyi hazırladıktan sonra birkac gun bekletilip kullanılması gerektiği yazıyordu. (ben 3 gun bekletip kullandım).
Aşağıya hazırladığım sarımsaklı ojenin fotoğrafını koydum, birde tırnaklarımın son halini. (ilk başlamadan cekmek aklıma gelmedi)Tırnaklarım normalde de hep uzundur ama bu boya geldiğinde hep kırılmaya başlardı yumuşak oldukları icin ve başladığım noktaya tekrar geri donerdim. Ama bu sefer hic kırılacak gibi değiller
(Tırnaklarımın olduğu fotoğraf efektli olduğu icin kusura bakmayın.)
Aklınıza birşey takılırsa sorabilirsiniz.