Psikolojik yardım becerileri cok ceşitli ve yapan kişiye gore farklılıklar arz etmektedir. Zaten başta insan surekli olarak kendi kendine telkin etmek durumundadır.
Kişi kendi kendine psikolojik yardım yapıyorsa daha cok telkin ağırlıklı bir caba icerisindedir. Başarılarında memnun olmakta motivasyon etkisiyle başarılı olduğu davranışları tekrarlamaktadır. Başarısız olduğunda canı acır, o durumdan ders cıkararak, kendi kendini teskin ve teselli etmeye cabalar. İyileştirici ve sakinleştirici ifadeler one cıkar. Eş dost ve akrabanın psikolojik yardım becerileri daha cok telkin ve tavsiyeler olarak gundeme gelir. Eşlik etme, maddi, manevi destek gibi sosyal destekler one cıkar. Bir yaşam kocunun psikolojik yardım becerileri, akıl verme, yol gosterme ve mantıklı oneriler getirme tarzında onumuze gelir.
Profesyonel anlamda psikolojik yardım becerileri icinde en onemlisi her halde empatik dinlemedir. Psikoloğa giden bir insan ilk beklentisi anlaşıldığını gormektir. Duygularının anlaşılması ve uygun ifadelerle geri bildirilmesi insanın gerginliğini alır. Sonrasında psikoloğun kullandığı ceşitli terapi teknikleriyle ruhsal yapı cozulerek rahatlar ve tedavi olarak gunluk yaşama doner.
[h=2]Bursa Psikoloji uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Psikolojik yardım becerileri
Sağlık0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Psikolojik yardım becerileri