Turkiye İlac ve Tıbbi Cihaz Kurumu'ndan alınan bilgiye gore, bu yılın ikinci ceyreğinde gercekleştirilen kozmetik ve tıbbi cihaz denetimleri tamamlandı.

AYKIRI VE GUVENSİZ URUNLER

İlac ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından yurutulen kozmetik ve tıbbi cihazların piyasa gozetim ve denetim faaliyetleri kapsamında, 2015 yılının ikinci ceyreğinde gercekleştirilen denetimlerde; ceşitli firmalar tarafından piyasaya arz edilmiş teknik duzenlemeye aykırı ve guvensiz urun olduğu tespit edilen urunlere idari yaptırımlar uygulandı.

846 BİN LİRA PARA CEZASI

Buna gore, 2015 yılının ikinci ceyreğinde; 877 adet urun denetlendi. Bu urunlerden 211'İ uygunsuz, 30'u ise guvensiz urun olarak tespit edildi. Gercekleştirilen denetim faaliyetleri sonucunda 846 bin 935 lira ceza uygulandı.

İŞTE O GUVENSİZ MARKALAR VE URUNLERİ

- Jaleriz Organic Bebek Şampuanı - Urunun ilgili serisinde analiz sonucu mikrobiyal ureme tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri cekme, imha ve idari para cezası) uygulanmıştır.

- Ela Talk Pudrası Pişik ve Banyo Pudrası 75g. - Urunun ilgili serisinde analiz sonucu mikrobiyal ureme tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri cekme, imha ve idari para cezası) uygulanmıştır.

- Wee Baby Bebek Pudrası (İmal ve Son Kullanma Tarihi:25.08.2014/Uretim tarihinden itibaren 5 yıldır.) - Urunun ilgili serisinde analiz sonucu mikrobiyal ureme tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri cekme, imha ve idari para cezası) uygulanmıştır.

- Naturel Kil Maskesi Urunun - ilgili serisinde analiz sonucu mikrobiyal ureme tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri cekme, imha ve idari para cezası) uygulanmıştı.

- Lux Kelebek Doğal Kil Maskesi - Urunun ilgili serisinde analiz sonucu mikrobiyal ureme tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri cekme, imha ve idari para cezası) uygulanmıştır.

- Lux Kelebek Peeling Maske - Urunun ilgili serisinde analiz sonucu mikrobiyal ureme tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri cekme, imha ve idari para cezası) uygulanmıştır.

- Lux Kelebek Rose Water (Gul Suyu) - Urunun ilgili serisinde analiz sonucu mikrobiyal ureme tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri cekme, imha ve idari para cezası) uygulanmıştır.

- Rephair Sac Serumu - Analiz sonucuna gore guvensizlik tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri cekme ve idari para cezası) uygulanmıştır.

- Rephair Sac Losyonu - Analiz sonucuna gore guvensizlik tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri cekme ve idari para cezası) uygulanmıştır.

- Rephair Şampuan - Analiz sonucuna gore guvensizlik tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri cekme ve idari para cezası) uygulanmıştır.

Global Keratin Hair Taming System With Juvexin Chocolate Light Wave 1000 ml - Analiz sonucunda Kozmetik Mevzuatına aykırılık tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri cekme, imha ve idari para cezası) uygulanmıştır.

kaynak: milliyet